ارتباط با کارشناس فروش

وبلاگ

خانه » مقاله » تأثیر رنگ فنجان بر درک حسی از قهوه

تأثیر رنگ فنجان بر درک حسی از قهوه

قهوه موریس– شاید برایتان جالب باشد که بافت و رنگ فنجان قهوه شما در درک حسی که از نوشیدنی قهوه می‌گیرید تأثیر مستقیم دارد. اخیراً چندین مطالعه علمی به بررسی چگونگی تأثیر رنگ فنجان قهوه بر بافت، شکل و درک حسی قهوه  پرداخته‌اند. در سه مطالعه جداگانه که اخیراً در مجله علمی Food Quality and Preference منتشرشده است،

فابیانا کاروالو از گروه فلسفه در دانشگاه سائوپائولو، برزیل و چارلز اسپنس از دانشگاه آکسفورد، انگلستان در مقاله‌ای مشترک به بررسی چگونگی شکل، رنگ و بافت  فنجان قهوه و اثرات قابل‌توجهی که در چگونگی درک حسی نوشیدنی قهوه قبل از نوشیدن، هنگام نوشیدن و بعد از نوشیدن در افراد به وجود می‌آید، پرداختند.

برای خرید قهوه مناسب برای قهوه اسپرسو  espresso coffee

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

تأثیر رنگ، شکل و بافت فنجان بر درک حسی قهوه

مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهند که همه‌چیز از بافت، اندازه و شکل‌گرفته تا رنگ ظروف، بر درک افراد از عطروطعم نوشیدنی تأثیر می‌گذارد.

به‌عنوان‌مثال، یک مطالعه بین فرهنگی در سال ۲۰۱۷ که به بررسی رابطه شکل و طعم بین ماگ‌ها و قهوه سرو شده در آن‌ها پرداخته بود

نشان داد که افراد مورد آزمایش ماگ‌های باریک را با عطرهای بیشتر، ماگ‌های کوتاه‌تر را با قهوه تلخ و قوی‌تر و ماگ‌های بزرگ‌تر را با طعم‌های شیرین‌تر ربط می‌دهند.

رنگ فنجان قهوهیک مطالعه دیگر هم روی شکل فنجان قهوه صورت گرفت که در سپتامبر 2018 منتشر شد.

در این مطالعه، 276 شرکت‌کننده در یک رویداد تخصصی قهوه در برزیل شرکت کردند.

این افراد شامل متخصصان و مصرف‌کنندگان آموزش‌دیده قهوه بودند.

شرکت‌کنندگان در فنجان‌هایی به شکل جام، فنجان‌های سنتی معمولی و گرد که دهانه بازی دارند و فنجان‌های دوقسمتی که ته گرد و قلمبه و دهانه پهن‌تری دارند قهوه نوشیدند.

آماتورها و متخصصان هر دو عطر قهوه را در فنجان‌های جامی شکل شدیدتر تشخیص دادند

و شیرینی و اسیدیته در فنجان دوقسمتی بیشتر مشخص بود.

شرکت‌کنندگان در این مطالعه امتیاز کمتری به فنجان دوقسمتی دادند، درحالی‌که کارشناسان بالاترین امتیاز را به این فنجان‌ها دادند.

برای خرید قهوه مناسب برای قهوه دمی brewed coffee

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

درک ویژگی‌های حسی

این نتایج برای اولین بار نشان داد که شکل فنجان به‌طور قابل‌توجهی در درک ویژگی‌های حسی قهوه تخصصی یا اسپشالیتی

برای مصرف‌کنندگان آماتور و متخصص تأثیر می‌گذارد.

تمرکز بر روی رنگ فنجان نیز، مطالعه‌ای بود که در ژوئیه سال 2019 انجام شد.

این مطالعه شامل سرو یک قهوه شیرین و کلاسیک برزیلی و یک قهوه اسیدی کنیایی به 457 مصرف‌کننده در فنجان‌های سرامیکی صورتی، زرد، سبز و سفید بود.

شرکت‌کنندگان ابتدا انتظارات خود را از شیرینی و اسیدیته و پس‌ازآن، تجربه خود را از این ویژگی‌ها در طعم دادن به قهوه‌ها

و همچنین ارزیابی میل  به خوردن آن‌ها ارزیابی کردند.

نتایج این مطالعه نشان داد که رنگ جام تأثیر قابل‌توجهی در هر دو رده‌بندی قبل و بعد از چشیدن برای همه صفات اندازه‌گیری شده دارد.

در فنجان صورتی درجه میل به نوشیدن قهوه در مورد هر دو نوع قهوه کاهش می‌یابد،

اسیدیته قهوه کنیا هم به‌صورت غیرمنتظره‌ای افزایش پیدا می‌کند.

روی‌هم‌رفته، این نتایج برای اولین بار نشان می‌دهد که رنگ فنجان بر قضاوت‌های حسی و لذت نوشیدن قهوه تخصصی تأثیر می‌گذارد.

به این اساس، رنگ صورتی فنجان‌های گرد به‌شدت با شیرینی مرتبط است و فنجان‌های جامی شکل به درک فرد از عطر قهوه کمک می‌کنند.

برای خرید قهوه مناسب برای قهوه موج سوم third generation coffee

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

مطالعات بیشتر بر روی رنگ فنجان

در یک مطالعه دیگر که در روسیه انجام گرفت ۲۳۰ نفر شرکت کردند که در بین آن‌ها هم علاقه‌مندان آماتور قهوه بودند و هم تست کننده‌های حرفه‌ای.

آن‌ها قهوه برزیلی با کیفیت بالا را از فنجان‌های سرامیکی صاف و فنجان‌های سرامیکی سفید با پوشش خشن خارجی و داخلی نوشیدند.

علاوه بر این، تمام فنجان‌ها ازنظر شکل و وزن یکسان بودند.

معلوم شد که قهوه در فنجان‌های با پوشش هموار از طرف تست کننده‌ها شیرین‌تر و در فنجان‌های با پوشش زمخت، تلخ به نظر می‌رسد.

این نتایج نشان می‌دهد که نشانه‌های لمسی روی قضاوت متخصصان و مصرف‌کنندگان آماتور در مورد طعم پایه و اساسی قهوه

و نیز ویژگی‌های دهانی آن تأثیر می‌گذارند.

شناخت ویژگی‌های روانشناسی، باید هنگام طراحی روکش‌های نوآورانه برای فنجان‌های قهوه این نکات موردتوجه قرار گیرد

و علاوه بر نوآوری، تولید فنجان‌هایی که به‌نوعی مزیت کاربردی و یا ادراکی برای تجربه نوشیدن قهوه دارند نیز بسیار مهم است.

برای خرید قهوه مناسب برای قهوه کمکس chemex

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

با توجه به این تحقیقات و نتایج حاصل‌شده از آن‌ها، به نظر می‌رسد که همه جنبه‌های فنجان یا ماگ قهوه (ازجمله رنگ، وزن، اندازه، بافت و شکل آن)،

به‌طور بالقوه می‌توانند تأثیر چشمگیری بر تجربه چشیدن قهوه در هر دو گروه متخصصان

و افراد آماتور که به‌صورت تفریحی قهوه می‌نوشند، داشته باشند

و شناخت ویژگی‌های روانشناسی، باید هنگام طراحی روکش‌های نوآورانه برای فنجان‌های قهوه این نکات موردتوجه قرار گیرد

و علاوه بر نوآوری، تولید فنجان‌هایی که به‌نوعی مزیت کاربردی و یا ادراکی برای تجربه نوشیدن قهوه دارند نیز بسیار مهم است.

 


تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

ترجمه و تلخیص از قهوه موریس

 


برای خرید قهوه بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای دانلود اپلیکیشن قهوه موریس morris coffee app

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

جهت دریافت لیست قیمت قهوه

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای مشاهده صفحه قهوه موریس در اینستاگرام

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای خرید قهوه و عضویت در کانال تلگرام قهوه موریس

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟