قهوه موریس – قهوه ووش ووش (Wush Wush coffee) گونهای کم بازده و کمیاب است که طی چند سال گذشته در قهوههای خاص محبوب شده است و در اصل در اتیوپی یافت میشود.
در مقایسه با گیشا و سایر ارقام کمیاب معروف، قهوه ووش ووش دارای یک مشخصات جام منحصربهفرد است
که میتواند حتی باریستاهای باتجربه را بیحس و متعجب کند؛ اما چرا این قهوه بسیار محبوب است؟
برای پاسخ دادن به این سؤال با النا لوکتوا از Ally Coffee، پاتریک Seeney از New Order Coffee و Jon Allen از آزمایشگاه قهوه Onyx صحبت کردم.
قهوه ووش ووش اتیوپی چیست؟ – قسمت دوم
آنها در مورد تاریخچه و مشخصات حسی یکی از جذابترین انواع در بخش قهوه به من گفتند که در ادامه با هم میخوانیم:
برای خرید قهوه یورگاچف (قهوه یرگاچف) گرید یک yirgacheffe coffee g1
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
منشأ قهوه ووش ووش
بسیاری از ارقام برجسته وراثت از مناطق رشد قهوه اتیوپی به دلیل مکانی که برای اولین بار در آن یافت میشوند نامگذاری شدهاند
و قهوه ووش ووش نیز از این قاعده مستثنا نیست.
ووش ووش (فضای خالی) منطقه کوچکی در جنوب غربی اتیوپی است که فاصله زیادی با مناطق مشهور در حال رشد جیما و سیدامو ندارد.
ووش ووش به خاطر ارتفاعات حاصلخیز خود، جایی که چایهای غنی و پر جنبوجوش در آن رشد میکنند، با خواص حسی مانند قهوه ووش ووش مشهور است.
قهوه ووش ووش با پیروی از مسیر گیشا، یکی دیگر از انواع معروف قهوه که از اتیوپی آغاز میشود و حدود 30 سال پیش وارد آمریکای جنوبی شد.
برای خرید قهوه کلمبیا نارینو colombia narino coffee
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
قهوه ووش ووش در کلمبیا
امروزه این قهوه را میتوان در کلمبیا یافت، جایی که ارتفاع و شرایط رشد بارور از پروفیلهای میوهدار، ظریف و گلدار پشتیبانی میکند که مصرفکنندگان از این گونههای نادرتر و پرطرفدار انتظار دارند.
النا لوکتوا یک خریدار قهوه سبز برای کلمبیا و اکوادور در Ally Coffee میگوید:
«من داستانهایی از تولیدکنندگان شنیدم که بذرهای Cenicafe (یک موسسه تحقیقاتی قهوه کلمبیایی)، ووش ووش را مستقیماً از اتیوپی برای اهداف تحقیقاتی میآوردند و در مزارع پیشگام تولید Wush Wush در کلمبیا میکاشتند.»
برای خرید قهوه عربیکا اتیوپی لیمو (limu)
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
النا اضافه میکند که بسته به آبوهوا، تغذیه و منشأ دانه، انواع مختلف میتواند سازگار شود و از راههای قابلتوجهی تغییر کند.
ریختشناسی درخت آن بهطور قابلتوجهی متفاوت است، به این معنی که برای کاشت مجدد، انتخاب درخت بالغ لازم است.
وی میگوید: قهوه ووش ووش بیش از 20 ژنوتیپ دارد و بند ناف ژنوم مستعد جهش نیست.
جهش میتواند به تمام عوامل و شرایط پرورش بذر بستگی داشته باشد؛ تغذیه، بیماریها و غیره.
«حقیقت این است که مانند همه گونههای دیگر که از بذرهای گواهیشده تولید نشدهاند،
هر چیزی میتواند ساختار مورفولوژیکی و ژنتیکی خود را از طریق نژادهای محلی از طریق جهش طبیعی به دست آورد.»
برای خرید قهوه یورگاچف (قهوه یرگاچف) گرید دو yirgacheffe coffee g2 بر روی تصویر زیر کلیک کنید
منبع: perfect daily grind
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
ترجمه و تلخیص از قهوه موریس