آموزش, مقاله

بررسی قهوه ویتنامی – قسمت نخست

قهوه ویتنامی

قهوه موریس – ویتنام بعد از برزیل دومین تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان است. این کشور به دلیل تولید حجم زیادی از روبوستا مشهور است. بااین‌حال، در ویتنام، قهوه چیزی بیشتر از محصول نقدی است – تقریباً در هر گوشه خیابان و در هر شهر مصرف می‌شود؛ اما قهوه ویتنامی فقط به دانه‌های کشت‌شده و صادرشده از ویتنام اشاره نمی‌کند. این نیز نام سبک خاصی از نوشیدنی است که در این کشور یافت می‌شود. قهوه ویتنامی که به‌طورمعمول از دانه‌های روبوستا تهیه می‌شود، با استفاده از یک قطره‌چکان منحصربه‌فرد، معروف به phin درست می‌شود که قهوه را قبل از فیلتر کردن در فنجان، عصاره گیری می‌کند.

معمول است که قهوه ویتنامی را با شیر تغلیظ شده درست می‌کنند و غالباً آن را برای تهیه قهوه یخ‌زده ویتنامی که به آن cà phê orá یا cafe da نیز می‌گویند، روی یخ سرو می‌کنند. دم‌کرده حاصل شیرین، غنی و قوی است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قهوه ویتنامی و اینکه چگونه تاریخ تولید این کشور این نوشیدنی محبوب را شکل داده است، ادامه مطلب را بخوانید.

بررسی قهوه ویتنامی – قسمت دوم

برای خرید قهوه تک خاستگاه single-origin coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید

تاریخچه مختصری از قهوه در ویتنام

استعمارگران فرانسوی در اواسط دهه 1800 قهوه را به ویتنام وارد کردند و در اوایل قرن 20 به منبع اصلی درآمد این کشور تبدیل شد.

تولید در طول جنگ در دهه‌های 1970 و 1980 با مشکل روبرو شد. بااین‌حال، در پایان قرن، به لطف طیف وسیعی از ابتکارات دولت، بهبود یافت.

امروز، قهوه دومین محصول کشاورزی صادراتی با ارزش کشور پس از برنج است.

ویتنام سالانه بیش از 30 میلیون کیسه قهوه صادر می‌کند.

قهوه روبوستا 97٪ تولید در ویتنام را تشکیل می‌دهد که تأثیر قابل‌توجهی در شهرت آن در سراسر جهان داشته است.

به‌طورکلی این قهوه مقرون‌به‌صرفه، قوی و تلخ است. مصرف‌کنندگان قهوه در مقایسه با عربیکا کیفیت آن را پایین‌تر و مطلوب‌تر می‌دانند.

برای خرید قهوه تانزانیا کلیمانجارو tanzania kilimanjaro coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید

آن نگوین بنیانگذار Annee’s Caphe Sua Da، یک کافی‌شاپ ویتنامی در کوئینزلند استرالیا می‌گوید:

«به دلیل آب‌وهوای مناسب و توپوگرافی در ویتنام، روبوستا به‌طور گسترده‌ای تولید می‌شود.

گرچه قهوه ویتنامی سنتی با روبوستا درست می‌شود، این روزها هنوز ترکیبی از روبوستا و عربیکا می‌تواند طعم‌های جسورانه، تلخ و شکلاتی را به شما بدهد که کاملاً با شیر غلیظ مطابقت دارد.»

شیر تغلیظ شده ماده اصلی قهوه ویتنامی است و ده‌ها سال است که در قهوه استفاده می‌شود.

استعمارگران فرانسوی این ماده را برای اولین بار به‌عنوان جایگزین شیر تازه مورداستفاده قرار دادند، پس‌ازاینکه دریافتند لبنیات تازه در این کشور به میزان محدود عرضه می‌شود.

برای خرید قهوه اوگاندا uganda coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید

قهوه ویتنامی چیست؟

بیشتر کشورها طعم و رسوم منحصربه‌فرد خود را هنگام نوشیدن قهوه دارند.

قهوه سنتی ویتنامی نوشیدنی قوی و تلخی است که با استفاده از یک تفت تیره، معمولاً با قهوه روبوستا درست می‌شود.

شیر تغلیظ شده اضافه می‌شود و نوشیدنی اغلب روی یخ سرد می‌شود. گاهی اوقات می‌توان آن را با شیر تازه تهیه کرد، اما این معمول نیست.

چن دین صاحب خانه قهوه در سیاتل، واشنگتن می‌گوید: «فقط دو ماده در قهوه ویتنامی وجود دارد: شیر تغلیظ شده و قهوه قطره‌ای؛ اما این یک قهوه قطره‌ای معمولی نیست.

ما برای تولید قهوه‌های خود از یک قطره‌چکان (قطره‌چکان) سنتی استفاده می‌کنیم.

در اصل یک قطره آهسته است، شبیه ریختن بیش‌ازحد، اما بیشتر طول می‌کشد. ما از لوبیای روبوستا استفاده می‌کنیم زیرا آن‌ها یک طعم قوی، جسورانه و مغذی تولید می‌کنند.»

 


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

ترجمه و تلخیص از قهوه موریس

 


برای خرید قهوه بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای دانلود اپلیکیشن قهوه موریس morris coffee app

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

جهت دریافت لیست قیمت قهوه

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای مشاهده صفحه قهوه موریس در اینستاگرام

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای خرید قهوه و عضویت در کانال تلگرام قهوه موریس

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.