قهوه عربيكا از دانههای قهوه ی عربیکا تهیه میشود و بین 60 تا 70 درصد کل مصرف قهوه در جهان را تشکیل میدهد قهوه عربیکا به علت اسیدیته ی بالا،طعم بسیار مطلوب و میوه ای و تلخی کم و رایحه و طعم مطلوب و ملايم به شدت مورد علاقه ي مصرف كنندگان قهوه قرار دارد ميوه اي راي قهوه برای آماده سازی قهوه عربیکا، دانههای قهوه باید با استفاده از روشها و ابزارهای مختلفی مثل ماشین اسپرسو، فرنچ پرس(فرانسه ساز)، اسپرسو ساز رو گازی(موکاپات)، قهوه ی ترک(قهوه ی جذوه) یا … آماده می توان در هنگام آماده سازی، به قهوه عربیکا شیر، عسل یا سایر افزودنی ها را بر اساس سلیقه ی شخصی افزود اما معمولا جهت حفظ طعم واقعی و خاص آن به تنهایی و بدون افزودنی سرو می شود. در این مقاله از سایت قهوه موریس همراه ما باشید تا در رابطه با قهوه عربیکا بیشتر بدانیم ..
فهرست محتوا
Toggleقهوه عربیکا چیست؟
قهوه عربیکا به عنوان یک نوشیدنی جذاب در خانهها، کافهها و رستورانها یک انتخاب عالی برای لذت بردن از یک فنجان قهوه خوشمزه است. تازگی قهوه عربیکا و رعایت فرآیند صحیح رست یا برشته کاری می تواند طعم و کیفیت قهوه را بهبود دهد. قهوه عربیکا ابتدا در نقاط مختلفی از افریقا و جنوب آسیا کشف شد. از اتیوپی بعنوان زادگاه قهوه ی عربیکا یاد می شود. این قهوه به سرعت در سراسرجهان مورد استقبال قرار گرفت و به عنوان یک نوشیدنی مهم در اجتماعات مختلف مصرف شد. از مهمترین کشورهای تولید کننده قهوه عربیکا می توان به جاماییکا، پاناما، اتیوپی، کلمبیا و کنیا اشاره کرد.
این کشورها بخش قابل توجهی از تولید جهانی قهوه عربیکا را به خود اختصاص دادهاند و به عنوان بهترین و مشهورترین تولید کنندگان این محصول شناخته میشوند. قهوه های کیفیت بالا ممکن است از مناطق مختلف جهان تهیه شده و بر اساس سلیقهها و تجربههای شخصی ممکن است این انتخابها متفاوت باشند. اما برخی از منابع شناخته شده قهوه با کیفیت جهانی شامل قهوه هایی از اتیوپی، کلمبیا، جامائیکا، کنیا و پاناما هستند. هر یک از این منابع به دلیل شرایط آب و هوایی، اراضی و روشهای کشت باعث تولید قهوههای با طعم و عطر منحصر به فرد میشوند. اما لازم به ذکر است که قهوهی با کیفیت بالا نه تنها به منشأ و منطقه تولید بستگی ندارد بلکه روشهای فرآوری، تازگی و کیفیت دانههای قهوه نیز نقش بسزایی در تعیین کیفیت نهایی قهوه دارد.
ساختار قهوه عربیکا
قهوه عربیکا یکی از اصلیترین انواع قهوه است که از گیاه Coffee arabica تهیه میشود. این گیاه از خانواده رستی بوتی ها، و در مناطق با ارتفاعات بالا و شرایط آب و هوایی ملایم و خاک حاصلخیز رشد میکند. ساختار قهوه عربیکا بسیار پیچیده است. پس از برداشت ، دانه های قهوه توسط فرآوریهای مختلفی مانند خشک کردن در زیر آفتاب و یا شستشو پردازش میشوند. فرآیند فرآوری تاثیر زیادی بر طعم و کیفیت نهایی قهوه دارد. ارتفاع در رشد قهوه عربیکا گیاه قهوه عربیکا بهترین شرایط رشد را در ارتفاع تا 1900-2200 متر از سطح دریا دارد. دما،نور، خاک و رطوبت از عوامل مهم در رشد گیاه قهوه محسوب میشوند و شرایط ایدهآل برای رشد آن در ارتفاعات بالا فراهم میشود. همچنین، نور کافی و رطوبت مناسب باعث رشد بهتر و تولید دانههای قهوه با کیفیتتر میشود.
طریقه مصرف قهوه عربیکا
برای مصرف قهوه عربیکا، اولین گام آماده سازی قهوه است. در اینجا چند مرحلهی کلی وجود دارد:
1. آسیاب قهوه: قهوه عربیکا بهترین طعم خود را با فرایند آسیاب کردن در زمان مصرف بدست میآورد. اگر از قهوه آسیاب کرده استفاده میکنید، فقطمقداری که نیاز دارید را آسیاب کنید.
2. استفاده از ماشین قهوه: اگراز ماشین قهوه استفاده میکنید، مقاومت به درستی را تنظیم کرده و از قهوه که به تازگی آسیاب شده استفاده کنید.
3. آمادهسازی فنجان: قهوهی عربیکا را در فنجان مورد نظر خود بریزید و اگر لازم است، شکر یا شیر اضافه کنید.
خواص قهوه عربیکا
بعضی از خواص قهوه عربیکا که ممکن است در فرایند لاغری، سلامتی و تغذیه مفید باشد عبارتند از:
- افزایش متابولیسم: قهوه ممکن است باعث افزایش سطح متابولیسم بدن شود که میتواند به سوزاندن بیشتر چربیها و کاهش وزن کمک کند. افزایش انرژی:کافئین طبیعی موجود در قهوه عربیکا یک محرک طبیعی است که سطح انرژی، هوشیاری، قدرت و تمرکز ذهنی را بهبود میبخشد. افزایش انرژی با تقویت استقامت در فعالیتهای ورزشی در نهایت منجر به سوزاندن کالری بیشتر و کاهش وزن می شود.
- تحریک رکتورهای چربی: قهوه ممکن است به عنوان یک تحریککننده رکتورهای چربی عمل کرده و به افزایش فعالیت فیزیکی و سوزاندن چربیها کند.
- افزایش تمرکز: مصرف قهوه ممکن است با افزایش تمرکز و توانایی انجام ورزشها در مدت زمان بیشتر به سوزاندن کالریهای بیشتر و کاهش وزن کمک کند.
- اثر ضد افسردگی: مصرف قهوه عربیکا میتواند بهبود حالت مزاجی را تسهیل کند و افسردگی را کاهش دهد، زیرا کافئین میتواند تولید هورمونهای خوشحالی از جمله سروتونین را ارتقاء دهد.
- حفظ عملکرد شناختی: تحقیقات نشان میدهد که مصرف معتدل قهوه عربیکا میتواند حافظه، تمرکز و عملکرد شناختی را بهبود بخشد.
- حفظ سلامت قلب: قهوه عربیکا میتواند به حفظ سلامت قلب کمک کند؛ زیرا مصرف معتدل آن میتواند باعث افزایش فشار خون و میزان قند خون شود.
- جلوگیری از برخی بیماریها: مطالعات نشان میدهد که قهوه عربیکا میتواند عوامل جلوگیری کنندهای در برابر بیماریهای قلبی، دیابت نوع ۲ وپارکینسون باشد.
- مبارزه با بیماری ها: قهوه عربیکا حاوی آنتی اکسیدان هایی است که به مبارزه با بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی، دیابت و سرطان کمک می کند.
- بهبود عملکرد مغز: قهوه حاوی کافئین است که به تحریک فعالیت ذهنی و بهبود تمرکز و توجه کمک می کند.
- افزایش سرعت متابولیسم: مصرف متوسط قهوه عربیکا به افزایش سرعت متابولیسم و چربی سوزی کمک می کند که به کاهش وزن کمک می کند.
- بهبود روده ها: قهوه حاوی موادی است که ممکن است به بهبود سلامت دستگاه گوارش و کاهش مشکلات یبوست و نفخ کمک کند.
- کاهش خطر ابتلا به بیماری های کبدی: مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم قهوه با کاهش خطر بیماری های کبدی مانند سیروز و سرطان کبد مرتبط است.
- بهبود خلق و خو: نوشیدن قهوه منبع شادی و آرامش است، زیرا به افزایش ترشح دوپامین و سروتونین در مغز کمک می کند. به هر حال، مصرف قهوه عربیکا منوط به تحمل فرد و میزان مصرف آن میباشد.
همچنین، ممکن است برخی افراد به کافئین حساسیت نشان دهند،بنابراین مصرف قهوه عربیکا باید با احتیاط انجام شود. قبل از شروع مصرف قهوه یا هر مکمل دیگری، بهتر است با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید تا مطمئن شوید که مصرف آن برای شما مناسب است. باید مراقب باشید که در مصرف قهوه عربیکا زیاده روی نکنید، زیرا ممکن است باعث بروزعوارضی مانند بی خوابی، رفلاکس مری و در برخی موارد فشار خون بالا شود.
تفاوت قهوه عربیکا و قهوه روبوستا
تفاوت بین قهوه عربیکا و روبوستا به علت اختلاف در نژاد و شرایط کشت آنها می باشد. قهوه عربیکا یکی از اصلی ترین انواع قهوه است که بیشتر در مناطق مرتفع و کوهستانی کشت می شود. این نوع قهوه دارای طعمی دلپذیر، رایحه و طعمهای معتدل و خوشمزه است اما تحمل کمتری نسبت به تغییرات آب و هوایی دارد. مزیت سازگاری با شرایط کشت است که به جذابیت قهوه عربیکا کمکمی کند. قهوه روبوستا در سایه درختان جنگلی و در مزارع صنعتی کشت می شود. روبوستا دارای تحمل بالایی نسبت به بیماری ها و شرایط نامساعد آبو هوایی است. علاوه بر این، قهوه روبوستا دارای طعم و طبیعتی تندتر و تلخ تر است که اغلب به دلیل قدرتش در قالب قهوه های مخلوط و قهوه های اسپرسو استفاده می شود.
اختلاف دیگری که می توان در نظر گرفت، قیمت دو نوع قهوه می باشد. به طور کلی، قهوه عربیکا گرانتر از قهوه روبوستا است. علاوه بر این، این دو نوع قهوه در فرآیند تولید، کمی متفاوت هستند. قهوه عربیکا به طور معمول با روش های سنتی در صنعت قهوه تهیه می شود، در حالی که قهوه روبوستا به صورت فناورانه (به کمک ماشین آلات) تولید می شود.
دانه قهوه عربیکا به نسبت دانه قهوه روبوستا، ویژگیهای مختلفی دارد. برخی از ویژگیهای دانه قهوه عربیکا شامل:
طعم و عطر: دانه قهوه عربیکا عطر و طعم کمی شیرین و ملایم دارد. عطر آن معمولاً میوهای و گلی است و طعم های بسیار متنوع می باشد.
اسیدیته: دانه قهوه عربیکا دارای اسیدیته بالایی (ترشي مطلوب) است. این ویژگی باعث میشود رایحه ها و طعمهای مختلف قهوه به خوبی تجربه شوند و احتمالاً برای علاقهمندان به قهوه قابل قبولتر باشد.
کافئین پايين : دانه قهوه عربیکا حدود ۱٪ تا ۱٫۵٪ کافئین دارد که کمتر از دانه قهوه روبوستا است. این ویژگی باعث میشود که قهوه عربیکا برخلاف قهوه روبوستا، کمتر تحریک کننده باشد و در مواردی که مصرف زیاد قهوه مورد نظر نیست، مناسبتر باشد.
رنگ: دانه قهوه عربیکا معمولاً رنگ قهوهای و تیرهتری نسبت به دانه قهوه روبوستا دارد.
قیمت: دانه قهوه عربیکا معمولاً دارای قیمت بالاتری نسبت به دانه قهوه روبوستا است. این امر به دلیل فروش و قیمتگذاری بر اساس کیفیت و ویژگیهای بیشتر دانه قهوه عربیکا است.