مقاله

قهوه بو داده دستی چه معنایی دارد؟ – قسمت دوم

بو داده دستی

قهوه موریس – درحالی‌که فرهنگ قهوه موج سوم در سراسر جهان سرعت و محبوبیت خود را پیدا می‌کند، تعداد بیشتری رستر، باریستا و مصرف‌کننده به تجربیات و سفر پشت فنجان خود علاقه مند می‌شوند. به‌عنوان بخشی از این روند، رستری‌های مخصوص قهوه به‌طور فزاینده‌ای به سمت انتقال کار خود و توجه به جزئیات در مارک تجاری خود حرکت می‌کنند. این شامل استفاده از عباراتی مانند «دسته کوچک»، «صنعتگر» و «بو داده دستی» است.

در تلاش برای پاک کردن یکی از این اصطلاحات، از چندین متخصص بو دادن این سؤال را پرسیدیم: وقتی قهوه به‌عنوان قهوه بو داده توصیف می‌شود یعنی چه؟

آیا فرآیند یا تمرکز متفاوتی در مرحله‌ای از بو دادن وجود دارد؟ یا این فقط بخشی از یک استراتژی گسترده بازاریابی است که اشاره به مراقبت و کنترل بیشتر از دانه قهوه است؟ ادامه مطلب را بخوانید و ببینید که آن‌ها چگونه پاسخ دادند.

قهوه بو داده دستی چه معنایی دارد؟ – قسمت نخست

برای خرید قهوه تک خاستگاه single-origin coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید

تکنیک‌های اتوماسیون و بو داده دستی

اولین کوره سیلندر را می‌توان در مصر قرن هفدهم جستجو کرد، جایی که برای چرخاندن لوبیا از لنگ دستی استفاده می‌شد تا حتی در معرض گرما قرار بگیرد. در سال‌های بعد، این طرح به‌سرعت در سراسر انگلیس، فرانسه، ایتالیا و هلند گسترش یافت و سپس به مستعمرات اروپا پیوست.

قبل از این، قهوه را در یک تابه نازک فلزی یا سرامیکی تفت می‌دادند. این عمل را می‌توان به قرن پانزدهم بازگرداند و تصور می‌شود که این امر از امپراتوری عثمانی و ایران بزرگ آغازشده باشد. لوبیا در تابه هم زده شد، اما به‌طور طبیعی، این امر در استفاده از گرما از دقت کمتری برخوردار بود.

امروزه، هر رستری که قهوه در مقیاس می‌فروشد از نوعی رستر مکانیکی استفاده می‌کند که ظرفیت آن از 1 کیلوگرم تا 100 کیلوگرم بیشتر است.

برای خرید قهوه جامائیکا jamaica coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید

بااین‌حال، این سؤال باقی می‌ماند: در چه مرحله‌ای از تاریخ کباب کردن، مردم از کباب کردن قهوه با دست؛ دست کشیدند؟

می‌توان ادعا کرد که قهوه با ارائه یک نرم‌افزار مخصوص کباب کردن با برق، دیگر «بو داده دستی» متوقف شد. برای دیگران، ممکن است لحظه‌ای باشد که قهوه دیگر در قابلمه‌ها برشته نمی‌شود.

امروز، روبا به من گفت که روش‌های سنتی بو دادن قهوه، شاید به‌ویژه در کشورهای تولیدکننده، باقی‌مانده است. در اتیوپی، او می‌گوید که قهوه هنوز هم به‌عنوان یک فعالیت تقریباً «تشریفاتی» بر روی آتش بو داده می‌شود.

برای خرید قهوه یورگاچف (قهوه یرگاچف) گرید یک yirgacheffe coffee g1 بر روی تصویر زیر کلیک کنید

بو دادن دستی بر روی ذغال

او می‌گوید: «این کار با یک آتش کم شروع می‌شود، [که درواقع] فقط ذغال است.»

وی گفت: «همه این‌ها به روند آهسته تفت دادن قهوه در ظرف برمی‌گردد.

[لذت می‌برید] از رایحه‌های ناشی از بو دادن قهوه و دیدن روند کند تغییر رنگ آن.»

«پس از برشته شدن قهوه، کسی باید آن را با هاون له کند.

پس‌ازاینکه آسیاب شد، به گلدان با آب داغ [روی آتش] اضافه می‌شود. نتیجه نهایی یک فنجان نسبتاً کوچک است، شبیه نوعی اسپرسو.

[اما] زمانی که طول می‌کشد به مردم وقت می‌دهد تا درباره زندگی و درباره آینده صحبت کنند.»

جو، بااین‌حال، معتقد است که اتوماسیون و مقیاس لزوماً در آن وارد نمی‌شوند، به شرطی که درجاتی از کنترل انسان وجود داشته باشد.

او می‌گوید: «به نظر من، اگر شما كنترل دستی روی عناصر ایجادکننده عطروطعم داشته باشید، این كباب كردن دستی است.»

درنهایت، هیچ تعریف درستی در مورد معنی قهوه که بو داده تفت‌داده می‌شود وجود ندارد.

قوانین سختگیرانه می‌گویند قهوه ممکن است روی آتش بو داده شود.

دیگران ممکن است توجه داشته باشند که هیچ نرم‌افزاری یا فناوری پیشرفته‌ای در این کار وجود ندارد.

برای خرید قهوه کلمبیا نارینو colombia narino coffee

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

ازنظر اساسی، به نظر می‌رسد که هر سه مصاحبه‌شونده در یک‌چیز اتفاق‌نظر دارند:

عبارت «بو داده دستی» با کنترل دستی انسان مرتبط است. این ممکن است از طریق دستگاه یا سیستم‌عامل خاصی انجام شود، اما این کنترل به این معنی است که یک دسته یا کیسه قهوه بو داده‌شده است.

بنابراین، مصرف‌کننده چه انتظاری می‌تواند داشته باشد؟ خوب، گرچه این عبارت به‌عنوان ماده بازاریابی گیج‌کننده است،

اما واضح است که مترادف با بو دادن مستقل و حرفه‌ای قهوه است که اغلب تمرکز طبیعی روی کیفیت و قابلیت ردیابی دارد.

بااین‌حال، همان‌طور که می‌دانیم، این‌ها همه مفاهیمی هستند که در حال حاضر بخشی اصلی از فرهنگ قهوه موج سوم هستند.

اینکه آیا توصیف قهوه بو داده دستی لازم است یا مفید، در کل سؤال دیگری است.

 


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

ترجمه و تلخیص از قهوه موریس

 


برای خرید قهوه بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای دانلود اپلیکیشن قهوه موریس morris coffee app

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

جهت دریافت لیست قیمت قهوه

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای مشاهده صفحه قهوه موریس در اینستاگرام

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای خرید قهوه و عضویت در کانال تلگرام قهوه موریس

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.