مقاله

قهوه بو داده دستی چه معنایی دارد؟ – قسمت نخست

قهوه بو داده

قهوه موریس – درحالی‌که فرهنگ قهوه موج سوم در سراسر جهان سرعت و محبوبیت خود را پیدا می‌کند، تعداد بیشتری رستر، باریستا و مصرف‌کننده به تجربیات و سفر پشت فنجان خود علاقه مند می‌شوند. به‌عنوان بخشی از این روند، رستری‌های مخصوص قهوه به‌طور فزاینده‌ای به سمت انتقال کار خود و توجه به جزئیات در مارک تجاری خود حرکت می‌کنند. این شامل استفاده از عباراتی مانند «دسته کوچک»، «صنعتگر» و «قهوه بو داده دستی» است. در تلاش برای پاک کردن یکی از این اصطلاحات، از چندین متخصص بو دادن این سؤال را پرسیدیم: وقتی قهوه به‌عنوان قهوه بو داده توصیف می‌شود یعنی چه؟

آیا فرآیند یا تمرکز متفاوتی در مرحله‌ای از بو دادن وجود دارد؟ یا این فقط بخشی از یک استراتژی گسترده بازاریابی است که اشاره به مراقبت و کنترل بیشتر از دانه قهوه است؟ ادامه مطلب را بخوانید و ببینید که آن‌ها چگونه پاسخ دادند.

قهوه بو داده دستی چه معنایی دارد؟ – قسمت دوم

برای خرید قهوه عربیکا سینگل اورجین arabica coffee single-origin بر روی تصویر زیر کلیک کنید

 

قهوه بو داده درواقع چه معنی دارد؟

وقتی از هرکدام از این متخصصان خواستیم که معنی قهوه بو داده را توضیح دهند، چیزی روشن شد: در مورد تعریف واقعی اتفاق‌نظر وجود ندارد.

تونی کوئریو قهرمان رستری 2016 آمریکا می‌گوید: «در مورد معنای این اصطلاح واقعاً اتفاق‌نظر وجود ندارد. قهوه‌ای که برای من بو داده‌شده به معنای دستکاری دستی در مقابل دستکاری دیجیتال است … سطح کنترل دستی.»

Roba Bulga Gilo دانشمند قهوه مستقر در اتیوپی می‌گوید: «برچسب‌گذاری یا تعریف آن واقعاً مشکل است.

برای من، این به ارتباطی که شما با قهوه دارید، مربوط به تعریف یک داستان است.»

«چقدر وقت صرف می‌کنید تا کامل‌ترین طعم یا مشخصات را برای یک قهوه خاص جمع کنید؟

در هر مرحله، دستان شما درگیر است … از دست زدن به لوبیا سبز گرفته تا گرم کردن دستگاه و بررسی همه‌چیز.»

برای خرید قهوه یورگاچف (قهوه یرگاچف) گرید دو yirgacheffe coffee g2

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

«وقتی می‌توانید بگویید که از یک تکنیک خاص برای کنترل یک متغیر خاص استفاده می‌کنید، نه این‌که فقط قهوه را داخل یک دستگاه برشته بریزید تا آن را از حالت خام به قابل‌استفاده و بدون توجه به طعم تبدیل کنید … این برای من بو داده است.»

سرانجام، جو مارروکو یک مدیر اجرایی در List & Beisler می‌گوید:

«تعریف کمی دشوار است … [ازنظر تاریخی] در صنعت‌کار [بو دادن] مشخص است که [برخی] [مراحل] با دست انجام‌شده است.»

وی افزود: «بااین‌حال، تقریباً هیچ فرآیندی به‌جز نمونه‌برداری، به‌صورت دستی در تفت دادن قهوه انجام نمی‌شود.

درحالی‌که تنظیم گاز و جریان هوا نشانه دستی بودن است، اما لزوماً با دست کباب نمی‌شود.»

در کل، پاسخ‌ها به یک نتیجه اشاره می‌کنند؛ واجد شرایط بودن اصطلاح سختی است.

به نظر می‌رسد هر کس ایده خود را دارد، اما لزوماً ایده‌ای نیست که روشن یا ساده باشد.

درنهایت، به نظر می‌رسد یک فلسفه مشترک وجود دارد که ریشه در عملی بودن و تمرکز دارد، نه استفاده واقعی از دست خود.

برای هر سه مصاحبه‌شونده، در برخی موارد به یک‌چیز برمی‌گردد: ایده نوعی کنترل دستی در فرآیند تفت دادن.

برای خرید قهوه عربیکا اتیوپی لیمو (limu)

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

جنبه بازاریابی اصطلاح بوداده

بنابراین، اگر تعریفی مشخص وجود نداشته باشد:

آیا این فقط یکی از بسیاری از واژه‌های پر سروصدا است که توسط متخصصین قهوه استفاده می‌شود؟ آیا فقط بازاریابی است؟

تونی تفاوتی بین «بو دادن دست» و مفهوم «قهوه کاردستی» ایجاد می‌کند، عبارتی که اغلب با رستری‌ها و کافه‌های کوچکتر و مستقل مرتبط است.

تونی می‌گوید: «مطمئناً در بخش ویژه قهوه در ایالات‌متحده، بیشتر از این معنی نمی‌بینم.

این کاری است که مشاغل کوچکتر انجام می‌دهند تا نشان دهند خاص هستند.»

وی نکته مهم دیگری را مطرح می‌کند: برشته شدن دستی به این معنی است که درگیری انسان در این عمل، بیش‌ازحد معمول، وجود دارد.

در این حالت، گرچه ممکن است لمس شخصی برای برخی جذاب باشد،

اما هر سطح اضافی کنترل دستی به معنای سازگاری است.

برای خرید قهوه عربیکا کنیا (kenya)

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

«قوام در قهوه نشان‌دهنده مهارت بو دادن است. باید بتوانید وارد شوید، یک کیسه قهوه بخرید، هفته بعد دوباره وارد شوید و تجربه مشابهی با آن قهوه داشته باشید.»

«هر وقت اصطلاحات «دست بو داده» یا «دسته کوچک» را می‌بینم، [تعجب می‌کنم که] این مقدار متغیرها را افزایش می‌دهد و درنهایت از قوام آن می‌کاهد.»

جو می‌افزاید: من فکر می‌کنم بسیاری از افراد در بازار تخصص معتقدند که مشغله کاری چیزی به صنعت می‌افزاید؛ اما لزوماً این‌گونه نیست.

فقط به این دلیل که چیزی برای کنترل فرآیند به اهرم‌های بیشتر و کار عملی واقعی نیاز ندارد، به معنای «کاردستی بیشتر» یا کیفیت بهتر نیست.

 


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

ترجمه و تلخیص از قهوه موریس

 


برای خرید قهوه بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای دانلود اپلیکیشن قهوه موریس morris coffee app

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

جهت دریافت لیست قیمت قهوه

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای مشاهده صفحه قهوه موریس در اینستاگرام

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای خرید قهوه و عضویت در کانال تلگرام قهوه موریس

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.