مقاله

قند در قهوه : بررسی یک عادت قدیمی – قسمت دوم

قند در قهوه

قهوه موریس – در سراسر دنیا، مردم به قند در قهوه خود یا شیرین‌کننده اضافه می‌کنند و قرن‌هاست که این کار را انجام می‌دهند.

اگرچه مصرف‌کنندگان قهوه موج سوم معمولاً به نوشیدن قهوه بدون شیر و شکر تمایل دارند، اما این یک عادت ثابت‌شده در این بخش است که به‌زودی به‌جایی نخواهد رسید. فقط در ایالات‌متحده آمریکا، یک مطالعه نشان می‌دهد که بیش از 50٪ از افراد قهوه‌خور در نظرسنجی، قهوه خود را شیرین می‌کنند.

اما چرا افزودن قند در قهوه چنین عادت ریشه‌ای است؟ از کجا آمده؟ و چگونه مردم امروز در سراسر دنیا قهوه را با شکر می‌نوشند؟ برای کسب اطلاعات بیشتر، من با یک دانشمند و متخصصان قهوه صحبت کردم. در ادامه مطلب بخش دوم این گفت و گو ها را می خوانید:

قند در قهوه : بررسی یک عادت قدیمی – قسمت نخست

برای خرید قهوه مناسب برای قهوه اسپرسو  espresso coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید

قند در قهوه در سایر نقاط جهان

در سایر نقاط جهان، نگرش به قند متفاوت است. بااین‌حال، نوشیدنی‌های سنتی مانند تینتو در کلمبیا، قهوه خیابانی ویتنامی و کافه کوبانو در کوبا و میامی، همگی اغلب به این روش یا روش دیگر در حین تهیه شیرین می‌شوند.

یک تم در حال اجرا وجود دارد. عموماً، جایی که در طول تاریخ از لوبیا باکیفیت پایین برای تهیه نوشیدنی استفاده می‌شده است، دم آوری ها از قند برای متعادل‌سازی طعم‌های شدید و تلخ لوبیا استفاده می‌کنند.

این حتی در مورد ترندهای اخیر مانند قهوه‌ی یونانی frappé و dalgona نیز وجود دارد که غالباً با قهوه فوری ارزان‌تر و قند زیادی تهیه شده‌اند.

برای خرید قهوه یونانی greece coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید

قند و تخصص: تفکیک

علی‌رغم محبوبیت قند در قهوه در طول تاریخ، قهوه ویژه در سال‌های اخیر از این روند فاصله گرفته است. امروزه بسیاری از مصرف‌کنندگان تخصصی، قهوه خود را بدون شیر و شکر می‌نوشند.

بسیاری بر این باورند که شیر و شکر، لطیف‌ترین و یا پیچیده‌ترین یادداشت‌های قهوه را پوشانده و خصوصیاتی را که می‌خواهند از آن لذت ببرند را «پنهان می‌کند».

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روابط خاص نوشیدنی‌های قهوه با قند موجود در قهوه، ما یک نظرسنجی در اینستاگرام انجام دادیم. درحالی‌که بسیاری قند را در قهوه رد می‌کردند، دیگران معتقد بودند که این مقدار زیادی به نوشیدنی، مناسبت یا روحیه افراد بستگی دارد.

برای خرید قهوه مناسب برای قهوه کمکس chemex بر روی تصویر زیر کلیک کنید

به‌عنوان‌مثال، به نظر می‌رسد نوشیدنی‌های حاوی شیر بیشتر با شکر لذت می‌برند.

دیگران خاطرنشان کردند که گزینه‌های مناسب برای شکر شامل عسل، شربت‌های طعم دار و غیره است. دیگو روساس از کافه‌های کاستاریکا گفت: «وقتی چیزی شیرین می‌خواهم بستنی یا عسل اضافه می‌کنم.»

دیگو به ما گفت: «اگر لازم است طعم بد را پنهان کنم، شیر اضافه می‌کنم. اگر شخص دیگری می‌خواست در هر قهوه‌ای که من دم‌کرده‌ام شکر بریزد، اجازه دادم بدون قضاوت از آن لذت ببرند. هدف قهوه لذت بردن از آن است.»

برای خرید قهوه مناسب برای دم آوری با قهوه ساز سایفون siphon بر روی تصویر زیر کلیک کنید

قند، قهوه و طعم‌دهنده

همان‌طور که می‌دانیم، ازنظر تاریخی، نوشندگان قهوه از قند برای پوشاندن طعم تلخی در کباب‌های تیره و قهوه‌های بی‌کیفیت استفاده می‌کرده‌اند.

این به این دلیل است که ازنظر زیست‌شناختی، ما ازنظر تکاملی «برنامه‌ریزی» شده‌ایم که از طعم‌های تلخ جلوگیری کنیم، زیرا آن‌ها اغلب با مواد سمی در ارتباط هستند.

ویلتون به من می‌گوید:

«مغز ما شیرینی را به‌عنوان احساس لذت و پاداش تشخیص می‌دهد و آن‌ها دوپامین، هورمون مرتبط با رفاه تولید می‌کنند.»

به‌طور خلاصه، این همان چیزی است که باعث «اشتیاق» به غذاهای شیرین و نوشیدنی‌های شیرین می‌شود.

ویلتون می‌افزاید که برای کسانی که به نوشیدن قهوه مخصوص عادت کرده‌اند، کام مطبوع می‌شود، به این معنی که نیازی به افزودن قند نیست.

او می‌گوید: «همه به آن احتیاج ندارند، اما به نظر من، افزودن فقط کمی قند به قهوه‌های حتی باکیفیت خوب می‌تواند توانایی شما را در درک طعم‌های مختلف بهبود بخشد.

این اسید را متعادل می‌کند و تلخی را از بین می‌برد.»

وی همچنین می‌گوید که مقدار مناسب قند می‌تواند طعم‌ها و رایحه‌های خاصی را در یک فنجان قهوه برجسته کند؛

اما باید نوع شکر مناسبی باشد که به روش صحیح اضافه شود.

برای خرید قهوه مناسب برای دم آوری با قهوه ساز اروپرس aeropress

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

شیرین کننده های استاندارد

به‌عنوان‌مثال، او می‌گوید درحالی‌که قندهای میز استاندارد، مانند شکر دانه‌ریز، شیرینی می‌افزایند، اما آن‌ها طعم‌دهنده عمیق‌تر و پیچیده‌ای اضافه نمی‌کنند.

قندها و شیرین‌کننده‌های دیگر، مانند شکر قهوه‌ای، عطروطعم خاص خود را دارند که می‌تواند بیش‌ازحد باشد و طعم فنجان را تغییر دهد.

عسل و همینطور شیرین‌کننده‌های مصنوعی مانند استویا و آسپارتام نیز همین مورد را دارند.

ویلتون می‌گوید که شیرین‌کننده ایدئال قهوه نوعی شیرین‌کننده است که کمترین طعم را از فنجان می‌دزدد.

وی می‌گوید بهترین چیزی که در این زمینه مشاهده کرده است سوکارالوز (پسرعموی بسیار نزدیک ساکارز است که به‌طور طبیعی توسط گیاه قهوه تولید می‌شود).

برای خرید قهوه مناسب برای دم آوری با قهوه ساز V60

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

افزودن قندها یا شیرین‌کننده‌هایی که طعم خاص خود را دارند، به‌طور طبیعی مشخصات طعم یک فنجان قهوه را تغییر می‌دهد.

به‌عنوان‌مثال عسل، شکر قهوه‌ای و سایر شیرین‌کننده‌ها می‌توانند از کارامل گرفته تا نت‌های گیاهی در فنجان اضافه کنند.

برای برخی، این ممکن است تغییری غیرقابل جبران در طعم ذاتی قهوه باشد.

برای دیگران، ممکن است فقط همان چیزی باشد که آن‌ها نیاز دارند تا شیر را در لاته سوراخ کنند.

ترجیحات قند در قهوه، مانند بسیاری موارد دیگر، به فرهنگ و سلیقه شخصی بستگی دارد.

البته رویکردها از کافی‌شاپ تا کافی‌شاپ متفاوت است

درنهایت، این به عهده مصرف‌کننده است. یک فنجان قهوه امری کاملاً شخصی است

و مهمترین چیز اطمینان از اینکه روز شخصی را روشن می‌کند مهم است. نه اینکه از هر روشی «درست» یا «غلط» لذت ببرید.

 


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

ترجمه و تلخیص از قهوه موریس

 


برای خرید قهوه بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای دانلود اپلیکیشن قهوه موریس morris coffee app

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

جهت دریافت لیست قیمت قهوه

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای مشاهده صفحه قهوه موریس در اینستاگرام

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای خرید قهوه و عضویت در کانال تلگرام قهوه موریس

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.