آموزش, مقاله

تیرامیسو یک دسر کلاسیک ایتالیایی – قسمت نخست

تیرامیسو

قهوه موریس – تیرامیسو یکی از محبوب‌ترین دسرها در کل جهان است.

این یک غذای شیرین سنتی ایتالیایی است که با قهوه، اسفنج، زرده تخم‌مرغ، ماسکارپونه و کاکائو درست می‌شود.

اولین دستور ثبت شده تیرامیسو را می‌توان در دهه 1960 Treviso، در منطقه ونتو ایتالیا جستجو کرد.

امروز، باگذشت چند دهه، این شیرینی یکی از معروف‌ترین صادرات آشپزی کشور ایتالیا است.

برای درک بهتر ریشه تیرامیسو و رابطه آن با قهوه، من با آشپزهای لو بچری – رستورانی که مورخان ردیابی غذا این دسر را دارند – و الیسا اردیچ، برنده مسابقه قهوه ایتالیایی کردم که در ادامه با هم می‌خوانیم.

تیرامیسو یک دسر کلاسیک ایتالیایی – قسمت دوم

برای خرید قهوه مناسب برای قهوه اسپرسو  espresso coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید

تیرامیسو چیست؟

تیرامیسو یک دسر لایه‌لایه مانند کیک است که از چهار ماده اساسی تشکیل شده است.

این مواد قهوه، ماسکارپونه (پنیر نرم ایتالیایی تهیه شده از خامه)، زرده تخم‌مرغ و بیسکویت اسفنجی لیدی فینگر (savoiardi به ایتالیایی) است.

غذای شیرین ایتالیایی اغلب در ظرف‌های کوچک شیشه‌ای سرو می‌شود، بنابراین مصرف‌کنندگان می‌توانند لایه‌های مشخص خامه و اسفنج را مشاهده کنند. همچنین با پودر کاکائو تزئین می‌شود.

تیرامیسو به‌طورمعمول با این چهار یا پنج ماده تهیه می‌شود.

بااین‌حال، بسیاری قهوه را مهمترین ماده این دسر می‌دانند.

این به این دلیل است که با طعم نرم و ملایم زرده تخم‌مرغ، اسفنج و ماسکارپون تضاد دارد.

می‌توان آن را به‌عنوان قهوه محلول (فوری)، یک کنسانتره از قبل دم کرده یا حتی به‌عنوان یک شربت طعم دار به دستور غذا اضافه کرد.

بااین‌حال، برخی از آشپزها معتقدند که استفاده از قهوه غیر دم کرده به اندازه کافی طعم قهوه برجسته تولید نمی‌کند.

برای خرید قهوه عربیکا سینگل اورجین arabica coffee single-origin بر روی تصویر زیر کلیک کنید

تاریخچه مختصری از تیرامیسو

ریشه تیرامیسو را می‌توان به Treviso، در منطقه Veneto ایتالیا (که همچنین به دلیل تولید برخی از بهترین Proco در جهان معروف است)، جستجو کرد.

مدت‌هاست که Trevigians تخم‌مرغ را با قهوه مخلوط می‌کنند (غالباً برای صبحانه) و به همین دلیل جای تعجب نیست که آن‌ها مسئول اختراع این دسر باشند.

کلمه «تیرامیسو» از Trevigian «tiramisu» آمده است که به معنی «بلند کردن من» یا است.

در طول سال‌ها، بحث‌های زیادی در مورد اینکه چه کسی برای اولین بار تیرامیسو را در Treviso ایجاد کرده است وجود دارد،

اما جهان پخت‌وپز پذیرفته است که اولین دستورالعمل رسمی را می‌توان در Le Beccherie جستجو کرد.

برای خرید قهوه ترکیبی blending coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید

داستان از این قرار است که دستور پخت‌وپز برای اولین بار توسط آشپز قنادی Roberto Lolì Linguanotto پایه‌گذاری شد.

پس از دو سال دستورالعمل‌های آزمایشی، وی نسخه نهایی را در شب کریسمس، 1969 ارائه کرد. لو بکری هنوز هم تیرامیسوی آن‌ها را طبق دستور اصلی خود آماده می‌کند.

ظاهراً در ابتدا به‌عنوان یک ظرف دایره‌ای شکل ایجاد می‌شد، اما انواع مختلف دسر با استفاده از اشکال دیگر در سراسر ایتالیا و مناطق دیگر وجود دارد.

تیرامیسو

روند رو به رشد محبوبیت

تیرامیسو از آن زمان در غذاهای ایتالیایی بسیار موردتوجه قرار گرفت به‌طوری‌که تأسیس مدرسه تیرامیسو (Accademia del Tiramisu) را در آوریل 2011 تضمین کرد.

اکنون تقریباً ده سال است که این سازمان «فرهنگ تیرامیسو را انتقال می‌دهد» و در مورد تاریخچه خود تحقیق می‌کند.

در سایر نقاط جهان، این غذا نیز محبوبیت بالایی پیدا کرده است.

پس از افزایش محبوبیت در دهه 1980 در ایالات‌متحده، به‌ویژه در میان دیاسپورای های برجسته ایتالیایی-آمریکایی در شهر نیویورک، این دسر در فیلم Sleepless In Seattle در سال 1993 با بازی تام هنکس ارائه شد.

از اواخر قرن بیستم و اوایل قرن 21، در ایالات‌متحده و فراتر از آن محبوب بود.

گزارش سال 2007 بیان می‌کند که جستجوی «تیرامیسو» حدود 4.9 میلیون نتیجه در گوگل داشته است،

درحالی‌که سایر دسرهای سنتی ایتالیایی مانند کنلی (792 هزار بازدید) تعداد بسیار کمی داشته‌اند.

امروزه تیرامیسو همچنان یکی از مشاهیر منوی دسرهای ایتالیایی است و در بین مصرف‌کنندگان در سراسر جهان محبوب است.

برای خرید قهوه مناسب برای دم آوری با قهوه ساز موکاپات moka pot بر روی تصویر زیر کلیک کنید

انتخاب قهوه مناسب برای تیرامیسو

قهوه در دستورالعمل تیرامیسو دو عملکرد اصلی دارد: باعث تغییر بافت اسفنج‌های لیدی فینگر می‌شود و شیرینی کرم ماسکارپونه را متعادل می‌کند.

وقتی اسفنج قهوه را جذب کرد، بسیار کرک و شکننده و باعث ایجاد احساس دهانی غنی‌تر می‌شود.

الیسا قهرمان جام بریورز ایتالیا در سال 2020 و قهرمان اروپرس ایتالیا در سال 2019 است.

او توضیح می‌دهد که قهوه مورداستفاده در دستورالعمل اصلی تیرامیسو Le Beccherie با یک قابلمه موکا، یک آبجو اصلی در خانواده‌های سراسر ایتالیا تهیه می‌شود.

الیسا به من می‌گوید: «فرهنگ قهوه ایتالیایی بسیار سنتی است. به همین دلیل است که ما قهوه با طعم‌های بسیار غنی و تلخ را ترجیح می‌دهیم، همان‌طور که در مورد تیرامیسو مشاهده می‌شود.»


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

ترجمه و تلخیص از قهوه موریس

 


برای خرید قهوه بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای دانلود اپلیکیشن قهوه موریس morris coffee app بر روی تصویر زیر کلیک کنید

جهت دریافت لیست قیمت قهوه بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای مشاهده صفحه قهوه موریس در اینستاگرام بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای خرید قهوه و عضویت در کانال تلگرام قهوه موریس بر روی تصویر زیر کلیک کنید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.