ارتباط با کارشناس فروش

وبلاگ

تغییر و اصلاح درختان قهوه کنیا

کنیا

درست مثل هر گیاه دیگر، درختان قهوه کنیا نیز تحت تأثیر زمان قرار می‌گیرند. پس از یک دوره مشخص، آن‌ها به مرحله‌ای می‌رسند که تولید و بهره‌وری آن‌ها کاهش می‌یابد.

این تقریباً برای هر موجود زنده‌ای یک اتفاق طبیعی است. بااین‌حال، این یک چالش قابل‌توجه برای میلیون‌ها کشاورز کوچک قهوه ساز در سراسر جهان است.

درنتیجه، کشاورزان به دنبال راه‌های پایدار مالی برای حفظ و بهبود دوام محصول خود هستند.

درزمانی که بسیاری از تولیدکنندگان قهوه از ثبات مالی برخوردار نیستند، کاشت کامل مزارع یک گزینه مناسب نیست.

گذشته از هزینه‌های مرتبط، میوه دادن و سودآوری گیاهان جدید نیز مدت‌زمان زیادی طول می‌کشد.

در کنار کاهش بهره‌وری، تأثیر تغییرات آب و هوایی و سایر عوامل خارجی (مانند بیماری) بدان معنی است که گیاهان مسن و قدیمی ممکن است امنیت درآمدی را که قبلاً ایجاد کرده‌اند فراهم نکنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اوضاع و چگونگی روش کشاورزی جدید معروف به «عالی»،

با تولیدکنندگان قهوه در کنیا صحبت کردم که در ادامه با هم می‌خوانیم:

کار بالا در کنیا

در کنیا، رایج‌ترین انواع عربیکا شامل SL28، SL34 و K7 است. این گیاهان، قهوه‌ای باکیفیت خوب تولید می‌کنند و می‌توانند برای مدت‌زمان طولانی تولید شوند.

بااین‌حال، به‌عنوان ارقام سنتی که از دهه‌ها قبل در کشور وجود داشته، به‌طور خاص تولید نشده‌اند تا در برابر تغییرات آب‌وهوا یا الگوهای آب و هوایی غیرقابل پیش‌بینی مقاوم باشند.

درنتیجه، کل فصول محصول در کشور تحت تأثیر قرار گرفته و بسیاری از کشاورزان ازنظر عملکرد محصول و بهره‌وری از گیاهان، متحمل خسارات زیادی شده‌اند.

علاوه بر این، دو نوع رایج در کنیا (SL28 و SL34) به زنگ‌زدگی برگ قهوه و بیماری توت قهوه (CBD) بسیار حساس هستند.

جایگزینی کل مزارع با انواع جدید و انعطاف‌پذیر برای بسیاری از تولیدکنندگان گزینه‌ای مناسب و مقرون به صرفه‌ای نیست.

هزینه فرصت برای تولیدکنندگان و همچنین گران‌قیمت آن بسیار زیاد است.

این ارقام پس از کاشت تا مدت دو سال کامل (حداقل) شروع به تولید نمی‌کنند.

به همین ترتیب، بسیاری از تولیدکنندگان در کنیا در حال انجام یک روش کشاورزی هستند که در حال حاضر به‌عنوان «کار عالی» شناخته می‌شود.

این شامل استفاده از کنده‌های تثبیت‌شده این گیاهان قدیمی و سنتی برای پرورش درختان جدید، مقاوم و بسیار پربار است.

درحالی‌که این ازنظر عملکردی به پیوند شباهت دارد،

اما تفاوت عمده این است که کار با عملکرد بالا درواقع به کشاورز اجازه می‌دهد تا برداشت گیلاس را درحالی‌که نوع جدید درحال‌توسعه است ادامه دهند.

روشی آسان برای درختان قهوه کنیا

اصل کار در روش کار عالی بسیار ساده است:

سیستم ریشه گیاهان قدیمی و موجود را از قبل ایجاد کنید و آن را با مقاومت در برابر بیماری و عملکرد بالاتر انواع جدید ترکیب کنید.

نتیجه؟ یک مزرعه قهوه «کاملاً جدید»، پر از گیاهان مدرن، انعطاف‌پذیر و مولد که از قبل سیستم ریشه‌ای دارند.

دورقمی که معمولاً در کنیا به‌عنوان «پیوندک» (گیاهان جدیدی که روی انواع قدیمی پیوند می‌خورند) استفاده می‌شود، Ruiru 11 و Batian است.

هر دو در برابر زنگ‌زدگی و توت قهوه CBD مقاوم بوده یا تحمل می‌کنند و درنهایت از انواع «كلاسیك» كه از دهه‌ها قبل در كنیا كاشته می‌شود، بازده بیشتری دارند.

هر دو پس از گذشت تنها دو سال و در نهایتاً سه سال، باردهی می‌کنند.

سارا وامبوی عضو گروه قهوه Nyumba Kumi می‌گوید: «مردم باید در مورد مزایای این سیستم آموزش ببینند.»

وی می‌افزاید: «برخی از افراد با از بین بردن گیاهان موجود برای کاشت نهال‌های جدید Ruiru و Batian، سه یا بیشتر از محصولات خود را از دست می‌دهند.»

وی توضیح می‌دهد: «این باعث هدر رفتن پول و احساس ناامیدی در برخی افراد می‌شود … بااین‌وجود، با این روش تجدید، مطلقاً از بین نمی‌رود.

همچنین مزارع‌های بیشتری در دسترس هستند که برای پیوند زدن محلول‌های Ruiru و Batian را فراهم می‌کنند

و این روند را برای کشاورزان عادی بسیار ارزان‌تر و قابل‌دسترسی می‌کند.»

چگونه آن را انجام دهید؟

روش «کار عالی» یک روش تکثیر رویشی است که در آن تولیدکنندگان درختان بالغ عربیکا را از گونه‌های کم تولید به گیاهان مدرن مانند Ruiru 11 یا Batian – بدون ریشه زدن یا کاشت مجدد تبدیل می‌کنند.

روند کار نسبتاً سرراست است. تولیدکنندگان درختانی را که قرار است تجدید شوند شناسایی و علامت‌گذاری می‌کنند. پس‌ازآن ساكرها (شاخه‌هایی هستند كه از نزدیك پایه گیاه، از سیستم ریشه از زمین خارج می‌شوند) بر روی این درختان رشد كرده و در صورت لزوم هرس می‌شوند.

بعد از رسیدن ریشه‌های سالم به شش‌ماهگی، پیازهای Ruiru 11 یا Batian پیوند داده می‌شوند. این پیوندها باید یک گره واحد داشته باشند (که نقطه رشد گیلاس است) و ضخامت آن حداقل به‌اندازه مداد است.

حداقل باید دو ریشه به هر درخت پیوند زده شود تا احتمال موفقیت افزایش یابد. سپس ناحیه پیوند شده با نوار پلی‌اتیلن بسته می‌شود تا پیوندک را در جای خود نگه دارد و اجازه دهد تا با موفقیت بهبود یابد.

پس از بهبود، نوار پلی‌اتیلن می‌افتد و این نشان می‌دهد که یک ساقه جدید رشد کرده است.

از اینجا به بعد، این ساقه جدید درست مانند یک ساقه طبیعی درمان می‌شود و درنهایت شروع به گلدهی و میوه دهی می‌کند.

بااین‌حال، درحالی‌که رشد می‌کند، تولیدکننده می‌تواند از ساقه‌های دیگر قدیمی‌تر درخت برداشت کند،

به این معنی که آن‌ها در این مدت منبع درآمد خود را از دست نمی‌دهند.

پس‌ازاینکه ساقه‌های جدید با موفقیت به ثمر نشست، می‌توان درخت قدیمی را از طریق کنده کامل هرس کرد

و یک گیاه جدید و پربار از انواع مقاوم به جا گذاشت.

استفاده از کارشناسان درختان قهوه کنیا

درحالی‌که برخی از تولیدکنندگان قهوه کنیا این فرآیند را انجام می‌دهند، اما به‌طورکلی توسط کارشناسان کشاورزی واجد شرایط در کنیا انجام می‌شود.

آن‌ها قبل از شروع مراحل پیوند زدن، قبل از شروع مشاوره در مورد معقول‌ترین روش کار عالی، وضعیت فعلی مزرعه را بررسی می‌کنند.

آنتونی نگونی تولیدکننده قهوه کنیا است که مزرعه خود را از پدربزرگش به ارث برده است.

او اخیراً محصولات موجود را با موفقیت به Ruiru 11 «تبدیل» کرده است.

وی می‌گوید که کارشناسان کشاورزی قهوه کنیا که کار عالی انجام می‌دهند، مایلند به تولیدکنندگان در مورد فرآیند پیوند که به گفته او بسیار ساده است، آموزش دهند.

وی توضیح می‌دهد: «کارشناسان وزارت كشاورزی یک‌بار این كار را برای شما انجام می‌دهند و سپس به شما نشان می‌دهند كه چگونه این كار را انجام دهید.

این مفید است، زیرا کشاورزان بیشتری این روش را در پیش می‌گیرند و درنتیجه سود می‌برند.»

سارا می‌گوید: «طی دو سال، مزارع کاملاً نوسازی می‌شوند، به این معنی که بهره‌وری بالاتر با حداقل هزینه انجام می‌شود.

این هدف هر کشاورز است، بنابراین امیدوارم که مردم از این روند نوسازی استقبال کنند.

ممکن است کمتر از یک هفته طول بکشد و تأثیرات آن برای همیشه ادامه داشته باشد.»

نتیجه گیری

به‌طور خلاصه، این روش به تولیدکنندگان قهوه کنیا این امکان را می‌دهد تا انعطاف‌پذیری و عملکرد یک مزرعه قهوه را بدون تداخل در الگوهای طبیعی برداشت، بهبود بخشند.

این یک روش عالی برای تغییر گیاهان از یک رقم به گونه دیگر بدون تلاش مجدد برای کاشت مجدد پرهزینه است

و این بدان معنی است که تولیدکنندگان می‌توانند با رشد گیاهان قدیمی در میان گیاهان جدید، هزینه مالی تغییر نوع را کاهش دهند.

بااین‌حال، توجه به این نکته مهم است که این روش نباید بدون آموزش و تخصص مناسب انجام شود.

حتی اگر نسبتاً سرراست باشد و بسیار سودمند، کار عالی باید ابتدا توسط شخصی انجام شود که صلاحیت این کار را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟