آموزش, مقاله

بررسی قهوه ویتنامی – قسمت دوم

قهوه ویتنامی

قهوه موریس – ویتنام بعد از برزیل دومین تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان است. این کشور به دلیل تولید حجم زیادی از روبوستا مشهور است. بااین‌حال، در ویتنام، قهوه چیزی بیشتر از محصول نقدی است – تقریباً در هر گوشه خیابان و در هر شهر مصرف می‌شود؛ اما قهوه ویتنامی فقط به دانه‌های کشت‌شده و صادرشده از ویتنام اشاره نمی‌کند. این نیز نام سبک خاصی از نوشیدنی است که در این کشور یافت می‌شود. قهوه ویتنامی که به‌طورمعمول از دانه‌های روبوستا تهیه می‌شود، با استفاده از یک قطره‌چکان منحصربه‌فرد، معروف به phin درست می‌شود که قهوه را قبل از فیلتر کردن در فنجان، عصاره گیری می‌کند.

در ادامه بخش دوم این مقاله را با هم می خوانیم:

بررسی قهوه ویتنامی – قسمت نخست

برای خرید قهوه عربیکا سینگل اورجین arabica coffee single-origin بر روی تصویر زیر کلیک کنید

چگونه قهوه ویتنامی تهیه می‌شود؟

قهوه ویتنامی همیشه با فین تهیه می‌شود. این یک قطره‌چکان ویتنامی است که شباهت‌هایی به مطبوعات فرانسه و ریختن استاندارد روی قطره‌چکان فیلتری دارد.

برخلاف اکثر قطره‌چکان‌های دیگر، phin از یک فیلتر فلزی سوراخ‌دار (که روی ظرف آب آشامیدنی قرار می‌گیرد)، یک محفظه دم آوری، بر روی محفظه قرار می‌گیرد تا زمین را کم کند و یک کلاهک که گرما را ذخیره می‌کند تشکیل شده است. از فیلتر کاغذی استفاده نمی‌کند و به‌آرامی نسبت به گزینه‌های دیگر مانند Hario V60 دم می‌کند، به این معنی که قهوه برای مدت طولانی‌تر زمان برای دم آوری نیاز دارد.

برای تهیه یک قهوه ویتنامی، phin را روی ظرف آشامیدنی قرار می‌دهند (اغلب یک لیوان بلند) و قهوه آسیاب شده را به محفظه اضافه می‌کنند.

یک درج فیلتر زمین را دستکاری می‌کند و از یک درپوش برای حفظ گرما استفاده می‌شود. آب داغ را به‌آرامی از بالا ریخته و می‌گذارند تا به مدت 45 تا 60 ثانیه شکوفا شود. سپس بیشتر آب اضافه می‌شود تا وزن دم کامل را تشکیل دهد.

قهوه به‌آرامی به فنجان زیر می‌ریزد (که معمولاً روی یک قاشق خوب شیر تغلیظ شده قرار می‌گیرد).

چند دقیقه طول می‌کشد تا یک فنجان کامل قهوه دم شود.

برای خرید قهوه پرو گرید یک peru coffee g1 بر روی تصویر زیر کلیک کنید

قهوه یخ زده ویتنامی

برای ایجاد یک قهوه یخ‌زده یا cà phê đá، چند قاشق غذاخوری شیر تغلیظ شده را درون یک لیوان سرو قرار داده و قهوه را بدون اینکه هم بزنید روی آن ریخته و جلوه‌ای لایه‌ای جذاب ایجاد می‌کند.

یخ یا قبل یا بعد از دم کردن برای خنک شدن نوشیدنی اضافه می‌شود.

طعم و مزه متمایز و شیرین قهوه ویتنامی عمدتاً به دلیل عطروطعم دانه‌ها و مشخصات رست است.

لوبیا روبوستا در ویتنام تمایل به رسیدن دارد، بنابراین برای پوشاندن هر اختلاف یا نقص احتمالی، لوبیا برای مدت طولانی تفت‌داده می‌شود و طعم شدیدتری به آن می‌بخشد.

حتی می‌توان طعم‌دهنده‌ها را در حین تفت اضافه کرد، ازجمله کره، قند، وانیل و یا کاکائو.

این چندین ساعت طول می‌کشد و یک کباب تیره تولید می‌کند که غلیظ و دودی است.

درحالی‌که کوره‌های مدرن در صورت دسترسی به لوبیاهای رسیده یکنواخت ممکن است از این فرآیند صرف‌نظر کنند، برخی هنوز ترجیح می‌دهند کره را به تفت‌های خود اضافه کنند تا طعم کمی شیرین‌تری به لوبیا بدهد.

قهوه ویتنامی همچنین به دلیل داشتن حس دهانی بسیار غلیظ و متراکم مشهور است.

درحالی‌که واقعیتی در این مورد وجود دارد، به‌ویژه قهوه خیابانی ویتنامی اغلب با مواد افزودنی دم می‌شود.

بسیاری از فروشندگان خیابانی قهوه نشاسته‌ای مانند ذرت، پودر دانه سویا و حتی کره بیشتری به آن اضافه می‌کنند تا دم‌کرده آن‌ها غلیظ شود.

برای خرید قهوه پرو گرید دو peru coffee g2 بر روی تصویر زیر کلیک کنید

تنوع محبوب قهوه ویتنامی

ازآنجاکه روبوستای ویتنامی معمولاً تلخ و شدید است، گاهی اوقات با مواد افزودنی ارائه می‌شود تا عطروطعم متعادل‌تری ایجاد کند.

یکی از محبوب‌ترین انواع آن قهوه تخم‌مرغ ویتنامی یا cà phê trứng است.

این کار با نوشیدن قهوه ویتنامی با زرده تخم‌مرغ درست می‌شود.

این نوشیدنی بیشتر در ویتنام شمالی رایج است و با استفاده از زرده تخم‌مرغ مخلوط با خامه و شیر تهیه می‌شود.

سپس این‌ها را روی قهوه می‌ریزند.

این نوشیدنی تقریباً شبیه کاپوچینوی ضخیم‌تر و خامه‌ای‌تر است، اما بیش‌ازحد غنی یا شیرین نیست و بسیار نرم است.

سایر ترکیبات شامل مخلوط کردن قهوه ویتنامی با شیر نارگیل (cà phê cốt dừa)، ترکیب آن با قهوه، یخ و ماست (cà phê sữa chua)

و حتی فقط افزایش مقدار شیر تغلیظ شده مورداستفاده برای ایجاد نسخه سبک‌تر و شیرین‌تری است که مزه‌های تیره‌تر روبوستا (bac xiu) را می‌پوشاند.

دستور ساده قهوه ویتنامی (قهوه روبوستا و شیر تغلیظ شده که به‌شدت دم می‌شود) به این معنی است که می‌توان آن را به روش‌های مختلف متناسب با سلیقه مصرف‌کننده سازگار کرد.

درنهایت، به نظر می‌رسد که قهوه سنتی ویتنامی به این زودی‌ها جایی نخواهد رفت.

نه‌تنها با میراث غنی کشور در تولید قهوه ارتباط تنگاتنگی دارد، نوشیدن قهوه به این سبک منحصربه‌فرد به روشی برای میلیون‌ها نفر در سراسر ویتنام تبدیل شده است.

 


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

ترجمه و تلخیص از قهوه موریس

 


برای خرید قهوه بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای دانلود اپلیکیشن قهوه موریس morris coffee app

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

جهت دریافت لیست قیمت قهوه

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای مشاهده صفحه قهوه موریس در اینستاگرام

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای خرید قهوه و عضویت در کانال تلگرام قهوه موریس

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.