مقاله

آزمایش قهوه در برابر شرایط نامطلوب رشد – قسمت نخست

شرایط نامطلوب رشد

قهوه موریس – بر اساس تحقیقاتی که در سال 2016 انجام شد، طی 30 سال آینده، تغییرات آب و هوایی و شرایط نامطلوب رشد می‌تواند بیش از 50٪ از زمین‌های مناسب کشت قهوه در جهان را از بین ببرد. تغییری مانند این با کاهش مقدار زمین مناسب برای پرورش یک محصول، بر میلیونها کشاورز خرده‌مالک در سراسر جهان تأثیر بسزایی خواهد داشت.

با فرض اینکه اثرات گرم شدن کره زمین کند نشود، تنها راه‌حل توسعه انواع عربیکا است که در شرایط وسیع‌تری رشد خواهند کرد.

بااین‌حال، در حال حاضر، تعداد مدعیان بسیار محدود است.

درنتیجه، محققان قهوه در حال همکاری با کنسرسیومی از 17 شریک در سراسر جهان هستند.

آن‌ها در مزارع نیکاراگوئه، مکزیک، کامرون و ویتنام حفاری می‌کنند، گیاهان را در آزمایشگاه‌های تحت کنترل محیط در دانمارک، فرانسه و پرتغال پرورش می‌دهند

و برای یافتن اطلاعات بیشتر در مورد انواع مناسب، با تحقیقات علمی موجود مشورت می‌کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر، من با ذینفعانی که در این آزمایش‌ها شرکت داشتند صحبت کردم که در ادامه می‌خوانیم:

آزمایش قهوه در برابر شرایط نامطلوب رشد – قسمت دوم

برای خرید قهوه عربیکا سینگل اورجین arabica coffee single-origin

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

کاهش تأثیر تغییرات آب و هوایی و شرایط نامطلوب رشد

سوفی لران فیزیولوژیست مولکولی که درزمینهٔ قهوه تخصص دارد و در CIRAD کار می‌کند؛

در خصوص شرایط نامطلوب رشد می‌گوید:

«تلاش‌های ما ترکیبی از آزمایش‌های دقیق کنترل‌شده و کارهای میدانی دقیق برای ارزیابی چگونگی واکنش برخی از انواع خاص

و به‌ویژه هیبریدهای جدید عربیکا به تغییرات آب و هوایی است.»

برای کنار آمدن با تأثیر تغییرات آب و هوایی، ارقام آینده باید بتوانند در شرایط دقیق‌تر محیط‌زیست، ازجمله خشکسالی‌های شدید، افزایش درجه حرارت شدید و سطح بالاتر CO2، زنده بمانند.

بااین‌حال، باوجود انواع موجود، تولیدکنندگان می‌توانند با استفاده از تکنیک‌های جنگل‌کاری، گیاهان قهوه را در زیر سایه درختان بلندتر پرورش دهند.

برای خرید قهوه تانزانیا کلیمانجارو tanzania kilimanjaro coffee

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

مدتی است که مزایای اکولوژیکی قهوه سایه‌دار موردبحث قرارگرفته است.

ژان کریستف بریتلر یک محقق قهوه عربیکا است که با CIRAD کار می‌کند.

وی توضیح می‌دهد:

«گیاهان قهوه زیر درختان بهتر به نظر می‌رسند و این به این دلیل است که آب بیشتر در دسترس است و دما نیز پایین‌تر است.»

درحالی‌که رشد قهوه‌های سایه‌دار به‌طورکلی آب‌وهوای مطلوبی را برای تولیدکننده فراهم می‌کند، بازده محصول می‌تواند تا 40٪ کاهش یابد.

این را می‌توان با این واقعیت توضیح داد که گیاهان قهوه‌ای که امروزه به‌طورکلی رشد می‌کنند از اجداد متناسب با شرایط کامل آفتاب و نه سایه پرورش یافته‌اند.

شرایط نامطلوب رشد

اهداف اصلی پروژه و بررسی شرایط نامطلوب رشد

سوفی به من می‌گوید كه یكی از اهداف اصلی پروژه BREEDCAFS انتخاب و آزمایش انواع متنوعی از نظر كیفیت و بهره‌وری برای سیستم‌های جنگل زراعی مناسب است.

برای یافتن قهوه‌های مناسب، ژان کریستف به من گفت که محققان انواع مختلف را در آزمایش‌های صحرایی در نیکاراگوئه، مکزیک، کامرون و ویتنام ارزیابی می‌کنند.

گیاهان رشد یافته در مزرعه ارزیابی می‌شوند و عملکرد زراعی آن‌ها از طریق تعدادی فاکتور از جمله رشد، عملکرد، ترکیب بیوشیمیایی و کیفیت فنجان ارزیابی می‌شود.

برای خرید قهوه اوگاندا uganda coffee

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

وی در خصوص مکزیک، نیکاراگوئه و کامرون می‌گوید که محققان در حال آزمایش انواع ترکیبی عربیکا و ارقام محلی تحت پوشش سایه سبک و سنگین در طیف وسیعی از ارتفاعات هستند.

نتایج پس‌ازآن برای برنامه‌های آزمایشی و انتخاب انواع ترکیبی با بازده بالا برای سیستم‌های جنگل‌کاری از جنگل استفاده می‌شود.

در نیکاراگوئه، ژان کریستف گفت محققان به‌طور خاص در حال بررسی اثرات افزایش دما بر روی بلوغ میوه، تراکم لوبیا و کیفیت فنجان هستند.

در این آزمایش‌ها، وی مشخص می‌کند که گیاهان قهوه در بشکه‌های 200 لیتری در ارتفاعات و دماهای مختلف پرورش می‌یابند.

به‌عنوان‌مثال گیاهانی که در 1500 مترمربع رشد می‌کنند، عموماً در معرض دمای حدود 5 درجه سانتی‌گراد زیر دمای 750 میلی‌لیتر قرار دارند.

برای خرید قهوه پرو گرید یک peru coffee g1

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

جمع آوری اطلاعات در خصوص شرایط نامطلوب رشد

ژان کریستف به من گفت که تیم نیکاراگوئه در طول این آزمایش‌ها اطلاعات زیادی را جمع‌آوری می‌کند.

وی می‌گوید این شامل ویژگی‌هایی است که روی خود گیاه قابل‌مشاهده است (مانند ارتفاع بوته، اندازه گیلاس، عملکرد میوه و غیره).

بااین‌حال، این اطلاعات همچنین شامل ژنتیک گیاهی، ترکیب بیوشیمیایی دانه‌ها و کیفیت فنجان است که همه این‌ها به محققان اجازه می‌دهد مکانیسم‌های مولکولی کیفیت قهوه را بهتر درک کنند.

در ویتنام، پیر ماراچینی، محقق در CIRAD و دانشجوی دکتری CIRAD-ECOM، در حال مطالعه نحوه انطباق گیاهان با سیستم‌های خشکسالی در سیستم‌های جنگل زراعی هستند.

برای خرید قهوه پرو گرید دو peru coffee g2

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

پیر و ثوان انواع و اقسام عربیکا را در معرض طیف وسیعی از رژیم‌های آبی قرار داده‌اند (مانند آبیاری، بارندگی نرمال و 30٪ حذف آب)

و متعاقباً در همان دوره‌های خشک و مرطوب نقاط اطلاعات یکسانی را ثبت می‌کنند.

پیر می‌گوید، اگرچه تیم وی انواع مختلف ترکیبی را که تحت تنش‌های آبی قرار دارند ارزیابی می‌کند،

اما همچنین بر توانایی بازیابی انواع گیاه پس از پایان تنش خشکی تمرکز دارد. در تحقیقات کشاورزی، این به معنای «انعطاف‌پذیری» است.

 


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

ترجمه و تلخیص از قهوه موریس

 


برای خرید قهوه بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای دانلود اپلیکیشن قهوه موریس morris coffee app

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

جهت دریافت لیست قیمت قهوه

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای مشاهده صفحه قهوه موریس در اینستاگرام

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای خرید قهوه و عضویت در کانال تلگرام قهوه موریس

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.