مقاله

قهوه دی اولا چیست؟ – قسمت نخست

قهوه دی اولا

قهوه موریس – قهوه دی اولا یک نوشیدنی تاریخی قهوه مکزیکی است که با ترکیب ادویه‌ها و قهوه در یک گلدان سفالی درست می‌شود. دستورالعمل دقیق استفاده‌شده برای نوشیدنی به‌طورکلی از خانواده‌ای به خانواده دیگر متفاوت است و از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود.

ظاهراً این نوشیدنی در طول انقلاب مکزیک در اوایل قرن 20 برای سربازان این کشور اختراع شده است. با مخلوط کردن ادویه و قهوه در گلدان سفالی، سربازان می‌توانستند یک نوشیدنی گرم‌کننده را در شبهای سرد و طولانی در اردوگاه‌های جنگ دم‌کرده و لذت ببرند.

امروزه قهوه دی اولا به‌عنوان یک نوشیدنی سنتی مکزیکی و بخشی از تاریخ و فرهنگ قهوه در این کشور شناخته شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این نوشیدنی و اینکه آیا ممکن است آینده‌ای در فرهنگ مدرن قهوه داشته باشد، ادامه این مقاله را بخوانید:

قهوه دی اولا چیست؟ – قسمت دوم

برای خرید قهوه تک خاستگاه single-origin coffee

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

منشأ قهوه دی اولا

برای آشنایی با ریشه‌های قهوه دی اولا، با خورخه رودریگز رینا، جونده و محقق قهوه مکزیکی صحبت کردم.

او همچنین یکی از بنیانگذاران MUMO است، یک بستر تحقیقاتی که میراث فرهنگی مکزیک را بررسی و ارتقا می‌بخشد.

از اواخر قرن هجدهم قهوه در مکزیک کشت می‌شود و امروزه نهمین کشور تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان و منبع اصلی واردات قهوه در ایالات‌متحده است.

خورخه می‌گوید که این قهوه قسمت مهمی از فرهنگ مکزیک شده است.

وی می‌گوید درحالی‌که قهوه دی اولا در مکزیک اختراع‌شده است، اما اطلاعات مشخص کمی در مورد دلیل یا زمان آن وجود دارد.

بااین‌وجود، یک نظریه مشهور این است که در جریان انقلاب مکزیک در سال 1910 ایجادشده است.

ظاهراً، آدلیتا (زنان انقلابی) برای گرم نگه‌داشتن سربازان در اردوگاه‌ها و هوشیاری شبانه، نوشیدنی‌های شیرین و ادویه‌دار تهیه می‌کنند.

خورخه به من می‌گوید: «اگرچه هیچ اسنادی وجود ندارد، اما به‌احتمال‌زیاد سربازان قهوه قدیمی را دوباره گرم می‌کردند، بنابراین باید طعم آن را بهتر کنند.

به همین خاطر ادویه به آن اضافه می‌کردند.»

در مورد نام آن می‌توان گفت: قهوه دی اولا به معنای واقعی کلمه به معنی «قهوه قابلمه» یا «قهوه از قابلمه» است.

این گلدان به‌طورکلی از خاک رس ساخته‌شده است که نه‌تنها گرما را به‌خوبی حفظ می‌کند، بلکه ظاهراً طعم خاکی و مطبوعی به قهوه می‌بخشد زیرا بسیار متخلخل است.

قهوه دی اولا

سنت و تغییر از طریق تولیدات

خورخه می‌گوید که هیچ راه درست یا غلط برای تهیه قهوه دی اولا وجود ندارد.

او می‌گوید که هر دستورالعمل از خانواده‌ای به خانواده دیگر متفاوت خواهد بود و اغلب تغییرات عمده‌ای از منطقه‌ای به منطقه دیگر وجود دارد.

مادربزرگ در یک خانه به‌طورمعمول یک دستورالعمل منحصربه‌فرد برای قهوه دی اولا را به همراه تعدادی دستورالعمل سنتی دیگر به نسل بعدی منتقل می‌کند.

گرچه هرکدام متفاوت خواهند بود، اکثر دستورالعمل‌ها شامل قهوه، قند کامل عصاره تصفیه نشده (پیلونسیلو)، دارچین و میخک است.

در مناطق جنوبی کشور، تولیدکنندگان غالباً پوست انیسون و پوست پرتقال یا لیمو اضافه می‌کنند.

این نوشیدنی به‌طور سنتی قبل از افزودن قهوه با جوشاندن آب با چوب دارچین و سایر ادویه‌ها تهیه می‌شود، اما تهیه آن از دستور به دستور دیگر متفاوت است.

به‌عنوان‌مثال، در وراکروز (یک منطقه بزرگ پرورش قهوه در مکزیک)، تولیدکنندگان معمولاً قهوه آسیاب شده، شکر و ادویه را در پارچه‌ای که در آب جوش غوطه‌ور‌است می‌پیچند.

اگر از پوست مرکبات استفاده شود، در انتها اضافه می‌شود.

بعد از دم کشیدن قهوه، قبل از سرو در یک گیاه اولا، قهوه مدتی استراحت داده می‌شود.

 


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

ترجمه و تلخیص از قهوه موریس

 


برای خرید قهوه بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای دانلود اپلیکیشن قهوه موریس morris coffee app

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

جهت دریافت لیست قیمت قهوه

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای مشاهده صفحه قهوه موریس در اینستاگرام

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای خرید قهوه و عضویت در کانال تلگرام قهوه موریس

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.