مقاله

قهوه استنوفیلا چیست؟ – قسمت دوم

قهوه استنوفیلا

قهوه موریس – قهوه‌های عربیکا و روبوستا بر بازار جهانی قهوه تسلط دارند و تقریباً 100٪ از کل قهوه‌های فروخته‌شده در سراسر جهان را تشکیل می‌دهند. باوجوداین، 122 گونه شناخته‌شده دیگر در تیره قهوه وجود دارد، اما این‌ها تأثیر چندانی در صنایع گسترده ندارند. بااین‌وجود، به دلیل جنگل‌زدایی و تأثیر تغییرات آب و هوایی، 60٪ از تمام گونه‌های قهوه در معرض تهدید قرار دارند، برخی به دنبال این گونه‌های ناشناخته دیگر هستند تا امنیت بیشتری در صنعت ایجاد کنند. یکی از این گونه‌های کمتر شناخته‌شده دیگر قهوه استنوفیلا است که در غیر این صورت به‌عنوان «قهوه مرتفع» شناخته می‌شود که از تپه‌های سیرالئون و کشورهای همسایه سرچشمه می‌گیرد.

درباره قهوه استنوفیلا اطلاعات کمی در دست است. بااین‌حال، ما با دو محقق در مورد تاریخچه و توانایی آن در حمایت از بازار جهانی قهوه صحبت کردیم. ادامه مطلب را بخوانید تا از صحبت‌های آن‌ها مطلع شوید.

قهوه استنوفیلا چیست؟ – قسمت نخست

قهوه استنوفیلا چیست؟ – قسمت سوم

برای خرید قهوه تک خاستگاه single-origin coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید

وضعیت قهوه استنوفیلا در حال حاضر

امروزه جدا از چند گیاه در مجموعه‌های تحقیقاتی، گیاه قهوه استنوفیلا مورد پرورش یا کشت قرار نمی‌گیرد. هارون: «صادرات قهوه استنوفیلا در سیرالئون و گینه به حدود سه تا پنج‌تن (3000 تا 5000 کیلوگرم) در سال می‌رسد، اگرچه این مقدار قهوه مصرفی در این کشورهای تولیدکننده را شامل نمی‌شود.»

وی می‌افزاید: «به نظر می‌رسد قهوه استنوفیلا حداقل تا دهه 1920 از ویژگی‌های بارز کشاورزی در سیرالئون بوده است، اما ممکن است پس‌ازآن زمان روند نزولی داشته باشد، شاید به دلیل کاهش قیمت قهوه.» آخرین گزارش‌های مربوط به کشت آن در آفریقای غربی مربوط به دهه 1980 است، زمانی که مشاهدات نادر از کشت در مقیاس کوچک در نزدیکی خانه‌ها انجام شد.

امروزه سیرالئون فقط 0.04٪ از سهم بازار جهانی قهوه را دارد، اما تولید آن‌ها فقط از قهوه روبوستا و لیبریکا حاصل می‌شود.

قبل از شروع جنگ داخلی در این کشور در سال 1991، حدود 25000 تن قهوه در سال تولید می‌شد.

امروز، این تعداد کمتر از 10 درصد از آنچه در 30 سال پیش بود – حدود 2000 تن در سال است.

برای خرید قهوه پرو گرید یک peru coffee g1

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

استفاده برای اهداف تحقیقاتی

در طول قرن 20 با کاهش تولید، قهوه استنوفیلا بیشتر برای اهداف تحقیقاتی استفاده می‌شد.

بااین‌حال، آرون خاطرنشان می‌کند که هنوز اطلاعات کمی در مورد این گونه و به‌ویژه عملکرد زراعی و ویژگی‌های حسی آن شناخته شده است.

« قهوه استنوفیلا در شرایط معاصر مورد ارزیابی حسی یا زراعی قرار نگرفته است.

علیرغم کمبود درک ما از این گونه‌ها، شواهد موجود … برای اطمینان از تحقیقات بیشتر کافی است.»

گزارش‌های تاریخی ادعا می‌کنند که عطروطعم استنوفیلا با کیفیت بالا است.

اخیراً، منابع حکایتی ادعا می‌کنند که این‌گونه طعم ملایمی دارد و هنگام دم آن طعم و مزه‌ای چای مانند دارد.

امروزه بیشتر بذرهای موجود در سیرالئون برای پرورش این‌گونه مورداستفاده قرارگرفته است تا بتوان آن را محافظت و مجدداً معرفی کرد.

آرون و جرمی به من گفتند که این کاری است که آن‌ها امیدوارند در طی سال‌های آینده با شرکای خود در سیرالئون پیشرفت کنند.

برای خرید قهوه پرو گرید دو peru coffee g2

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

آیا گونه‌ها از نظر اقتصادی قابل رشد هستند؟

فقط 36٪ از زمین‌های قابل کشت در سیرالئون زیر کشت است، اما بخش کشاورزی این کشور 68٪ از کل جمعیت را به کار می‌گیرد.

حتی در این صورت، تخمین زده می‌شود که جنگل‌های بالغ تنها 5٪ از کشور را پوشش می‌دهد.

بیشتر مزارع تولید قهوه به‌شدت احتیاج به بازسازی دارند و جنگ داخلی بسیاری از کشاورزان و خانواده‌های آن‌ها را آواره کرده است.

فراتر از این، زیرساخت‌های مناسب برای تولید قهوه نیز وجود ندارد و به‌طور مرتب برای هر کیلوگرم کمتر از 1 دلار حقوق به کشاورزان پرداخت می‌شود.

این بدان معنی است که انگیزه کمی برای کشاورزان برای پرورش هر نوع قهوه وجود دارد، چه رسد به گونه‌ای که اکثر مردم از آن اطلاع ندارند.

جرمی می‌گوید: «در حال حاضر هیچ مشوقی برای پرورش این گونه برای کشاورزان وجود ندارد.

بااین‌حال، اطمینان از اینکه این گونه از پتانسیل اقتصادی مورد انتظار ما برخوردار است، بسیار زود است.»

برای خرید قهوه تانزانیا کلیمانجارو tanzania kilimanjaro coffee

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

یکی از همکاران سیرالئونی از جرمی و آرون، دانیل سرمو، تلاش کرده است تا آگاهی در مورد قهوه استنوفیلا را در میان کشاورزان افزایش دهد،

به‌ویژه بر تفاوت‌های دیداری آن در مقایسه با سایر گونه‌ها تمرکز دارد.

جرمی برای من توضیح داد که تعیین سودآوری برای هر نوع محصول جدید قهوه یک فرآیند طولانی و طاقت فرسا است.

وی توضیح می‌دهد: «به‌عنوان یک محصول چندساله، کاشت اولین مزارع آزمایشی و تولید آن‌ها احتمالاً پنج سال طول می‌کشد.»

«[پس‌ازآن]، ما می‌توانیم ارزیابی آن را به‌صورت زراعی آغاز کنیم و تعیین کنیم که تولید این گونه برای کشاورزان سودآور است.»

 


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

ترجمه و تلخیص از قهوه موریس

 


برای خرید قهوه بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای دانلود اپلیکیشن قهوه موریس morris coffee app

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

جهت دریافت لیست قیمت قهوه

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای مشاهده صفحه قهوه موریس در اینستاگرام

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای خرید قهوه و عضویت در کانال تلگرام قهوه موریس

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.