قهوه فرانسه قهوه ای رقیق است که بر خلاف قهوه ترک

و اسپرسو در لیوان های بزرگ سرو می شود

بخاطر تهیه آسان و اینکه می تواند مدت زمان بیشتری در قوری بماند محبوبیت زیادی بین مردم در جهان دارد

همیشه سوال میشه که میزان کافيين در قهوه ارتباط مستقیم به نسبت قهوه روبستا و عربیکای داخل آن دارد

ولی در مجموع به علت رقیق بودن به نسبت قهوه اسپرسو میزان کافیین آن هم کاهش می یابد

قهوه فرانسه مناقشه آمیز ترین نوع قهوه در میان قهوه ها محسوب می شود.

برخی قهوه دم آوری شده با قهوه ساز فرنچ پرس را قهوه فرانسه می دانند

و برخی دیگر قهوه دم شده با دستگاه های قهوه خانگی را قهوه فرانسه می دانند.

و برخی نیز قهوه دمی که با کتری و فیلتر تهیه می شود را قهوه فرانسه می دانند.

این قهوه یکی از متداول ترین قهوه ها برای آغاز یک روز عالی به شمار می رود.

تاریخچه قهوه فرانسه

نخستین روایت در مورد قهوه به پیش بینی اشتباه مادام سونیه نویسنده فرانسوی بر می گردد که گفته بود

«دو چیز وجود دارد که فرانسوی ها هرگز آن را نخواهند بلعید- شعر و قهوه راسین»

و تاریخ ثابت کرد که او اشتباه می کرد.

سلیمان آقا سفیر دربار فرانسه در سال 1669 برای نخستین بار قهوه را به فرانسه معرفی کرد

که دم آوری شبیه به قهوه ترکی بود که با هل و شکر مخلوط می شد.

طرز تهیه قهوه فرانسه با فرنچ پرس

قهوه فرانسه

فرنچ پرس بی شک متداول ترین قهوه ساز برای دم کردن این قهوه است که در آن از روش غوطه وری استفاده می شود.

به دلیل همین غوطه ور بودن قهوه در آب آسیاب قهوه باید درشت تر از حد معمول باشد تا قهوه بیش از حد دم آوری و تلخ نشود.

برای تهیه این قهوه با فرنچ پرس میزان مناسب قهوه آسیاب شده با درجه درشت را در مخزن فرنچ پرس می ریزیم و آب داغ را بر روی آن می ریزیم و در پیستون دار آن را قرار می دهیم. 4 تا 5 دقیقه اجازه دهید قهوه در آب غوطه ور بماند.

پس از گذشت زمان پیشتون فرنچ پرس را به آرامه به سمت پایین فشار دهید تا رسوبات قهوه به ته ظرف هدایت شوند.

سپس قهوه را در فنجان ریخته و میل کنید.

طرز تهیه قهوه فرانسه با دستگاه خانگی

قهوه فرانسه

برای تهیه این قهوه با دستگاه خانگی نخستین نکته ای که باید به آن دقت کنید اندازه آسیاب قهوه است.

در دستگاه خانگی درجه آسیاب قهوه نباید همچون فرنچ پرس درخت باشد

و اندازه متوسط برای دم کردن این قهوه مناسب است.

نخستین کاری که می بایست انجام دهید این است که فیلتر قهوه را در بخش بالایی قهوه قرار دهید

و قهوه آسیاب شده را در آن بریزید.

آب را در مخزن آب دستگاه بریزید و دستگاه را روشن کنید

و ظرف جمع آوری قهوه یا کتری قهوه فرانسه را در زیر دستگاه قرار دهید.

 قهوه بعد از دم شدن به این طرف منتقل شود.

پس از پایان دم آوری قهوه جمع آوری شده در کتری قهوه را در فنجان بریزید و میل کنید.

قهوه فرانسه با شیر

شیر یکی از افزودنی های رایج است که به قهوه اضافه می شود.

همچون اسپرسو می توانید بعد از دم کردناین قهو شیر داغ و یا سرد را به قهوه خود اضافه

و از طعم آن لذت ببرید.در قهوه فرانسه به دلیل حجم قهوه، غوطه وری قهوه در آب و جدا شدن چربی های قهوه در محلول قهوه افزودن شیر به قهوه موجب شیرین تر شدن قهوه و شکل گیری طعمی ملایم در قهوه می شود.

فرق قهوه فرانسه و اسپرسو

این قهوه  و اسپرسو دو قهوه مجزا هستند چه از لحاظ نوع و روش دم کردن و هم از لحاظ درجه آسیاب قهوه.

در این قهوه از روش غوطه وری در فرنچ پرس و روش قطره ای در دستگاه خانگی استفاده می شود، اما در اسپرسو به روش فشار آب دم آوری صورت می گیرد.

قهوه اسپرسو قهوه ای غلیظ و عصاره گیری در زمان بسیار کم صورت می گیرد

و حجم قهوه کم است اما دراین قهو حجم بیشتری از قهوه داریم و زمان بیشتری برای دم کردن قهوه طول می کشد.

 

 

 

قهوه فرانسه

بهترین قهوه فرانسه

همچون باقی قهوه ها بهترین قهوه برای فرانسه قهوه ای با رست متوسط است

و بهترین درجه آسیاب برای این قهوه  در فرنچ پرس درشت و برای دستگاه خانگی درجه متوسط است.

یک اصل مشترک برای قهوه های با کیفیت این است که به تاریخ برشته کردن یا رست قهوه توجه کنید.

و باز هم توصیه می شود که قهوه را خود و پیش از دم آوری آسیاب کنید

و اگر قهوه آسیاب شده استفاده می کنید باز هم دقت کنید که قهو شما تازه آسیاب شده باشد.