مقاله

کاوش در انواع قهوه کنیا : SL-28 و SL-34 – قسمت نخست

انواع قهوه کنیا

قهوه موریس – کنیا شانزدهمین تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان ازنظر حجم است و امروزه به‌عنوان اصلیت اصلی قهوه شناخته می‌شود. مناطق در حال رشد در کشور (به‌ویژه مناطق مرتفع مرکزی آن) خاک غنی، اسیدی و شرایط بهینه برای تولید قهوه ویژه را ارائه می‌دهند. قهوه کنیا غالباً با اسیدیته درخشان، بادی پر و عطروطعم متمایز در فنجان همراه است. برخی از محبوب‌ترین انواع قهوه کنیا شامل K7، Blue Mountain، Batian، Ruiru 11 و سری SL است.

به‌طور خاص سری SL تقریباً 90 سال است که در کنیا کشت می‌شود. اگرچه انواع مختلفی را پوشش می‌دهد، دو مورد از محبوب‌ترین آن‌ها SL-28 و SL-34 است.

امروزه، علیرغم بحث زیاد در مورد ارقام جدید و ترکیبی مقاوم در برابر بیماری، انواع SL همچنان در بین تولیدکنندگان کنیا محبوب هستند.

آن‌ها طول عمر خوب، بازده بالا و کیفیت عالی فنجان را ارائه می‌دهند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این گونه‌ها، با چند متخصص که در زنجیره ارزش قهوه کنیا کار می‌کنند صحبت کردم که در ادامه با هم می‌خوانیم:

کاوش در انواع قهوه کنیا : SL-28 و SL-34 – قسمت دوم

برای خرید قهوه عربیکا کنیا (kenya) بر روی تصویر زیر کلیک کنید

انواع قهوه کنیا SL-28 و SL-34 چیست؟

اگر تا به حال قهوه مخصوص کنیا را امتحان کرده‌اید، احتمال اینکه از یک کارخانه سری SL تهیه شده باشد بسیار طبیعی است.

SL مخفف Scott Laboratories است که نام مرکز تحقیقاتی کنیا است که برای اولین بار در دهه 1930 این گونه‌ها را توسعه داد.

درحالی‌که World Coffee Research سه نوع «رسمی» SL را به رسمیت می‌شناسد (و ظاهراً تعداد زیادی از آن‌ها وجود دارد)، SL-28 و SL-34 محبوب‌ترین قهوه‌های خاص در انواع قهوه کنیا هستند.

درحالی‌که هر دو رقم را می‌توان در خارج از کشور با غلظت کم یافت (به‌عنوان‌مثال SL-28 در مناطقی از آمریکای لاتین گسترش‌یافته است)، آن‌ها بیشتر در کنیا شیوع دارند.

به‌این‌ترتیب، آن‌ها اکنون تقریباً مترادف با تولید قهوه ویژه کنیا هستند.

فرانسیس موانگی یک «متخصص SL» است و بیش از 30 سال انواع آن را پرورش می‌دهد.

او به من گفت که فکر می‌کند آن‌ها «همیشه بهترین‌ها» خواهند بود.

او می‌گوید: «اگر این قهوه‌ها به‌خوبی موردتوجه قرار گیرد، انواع SL به وفور یافت می‌شوند و عملکرد بسیار باورنکردنی دارند.»

«دریافت بیش از 10 کیلوگرم در بوته، برخلاف Ruiru 11 (واریته دیگری) که دائماً موردتوجه قرار می‌گیرد، به تولیدکننده زیاد نیاز ندارد.»

برای خرید قهوه تک خاستگاه single-origin coffee

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

مقاومت در برابر آفات

درختان SL-28 بلند، برگ‌های نوک‌سبز، محصول بسیار بالا و کیفیت جام خوب دارند.

آن‌ها به تغذیه کمی نیاز دارند و در برابر خشکسالی مقاوم هستند، اما در برابر زنگ‌زدگی برگ قهوه، بیماری توت قهوه (CBD) و نماتد در خاک حساس هستند.

درختان SL-28 پس از سه سال گیلاس‌های بزرگی تولید می‌کنند و اگر به‌درستی از آن‌ها مراقبت شود، «آسیاب» بسیار کمی دارند (به معنای نسبت پوست و قهوه مطلوب).

در مقایسه، درختان SL-34 از لحاظ ساختاری مشابه SL-28 هستند. تنها تفاوت عمده بصری این است که نوک برگ درختان SL-34 به‌جای سبز یک رنگ برنز تیره است.

درختان SL-34 ازنظر تغذیه‌ای نیز تقاضای بیشتری دارند و عملکرد کمی کمتری دارند.

دقیقاً مانند SL-28، آن‌ها بسیار حساس به CBD، زنگ‌زدگی برگ و آفات هستند.

برای خرید قهوه کلمبیا نارینو colombia narino coffee

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

انواع SL برای چندین دهه در کنیا کشت شده است.

آن‌ها مدت‌زمان طولانی‌تری از انواع قهوه محبوب دیگر در کشور وجود داشته و طبیعتاً متناسب با آب‌وهوای کشور هستند.

امروزه تخمین زده می‌شود که انواع قهوه کنیا سری SL تا حدود 80٪ از تمام قهوه‌های کنیا صادرشده را تشکیل می‌دهد.

فرانسیس می‌گوید:

«یک مزیت انواع SL نسبت به سایر قهوه‌های جدید این است که حتی پس از سال‌ها غفلت، قهوه همچنان تولید می‌کند (اگرچه در حجم کمتری).

علاوه بر این، اگر دوباره به مراقبت از SL برگردید، می‌تواند دوباره به تولید خود ادامه دهد، گویی که هرگز فراموش نشده است.»

وی می‌افزاید:

«این درختان توجه زیادی به کود ندارند، اما هنوز بازده خوبی دارند. بااین‌حال، این مورد برای آفات، به‌خصوص منجمد کننده‌های توت موردعلاقه است.»

برای خرید قهوه یورگاچف (قهوه یرگاچف) گرید دو yirgacheffe coffee g2

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

پروفایل جام در انواع قهوه کنیا SL

این گیاهان وقتی در ارتفاعات متوسط ​​تا زیاد پرورش می‌یابند، به آهستگی و به‌طور کامل رسیده می‌شوند و قهوه‌هایی با کیفیت بالا و بادی با اسیدیته و طعم‌های میوه‌ای و مغذی مناسب ایجاد می‌کنند.

دیوید ماتنژ یک کارشناس قهوه کنیایی می‌گوید که وقتی لوبیای نوع SL آسیاب می‌شود، معمولاً عطر «گلی و تند» دارد.

وی ادامه می‌دهد: «جام بسیار قوی است، بلافاصله می‌توانید آن را احساس کنید.

اگر ما می‌توانستیم رقم مقاوم‌تری در برابر SL ارائه دهیم، [بخش قهوه کنیا] کاملاً متفاوت بود.»

درحالی‌که بحث در مورد کیفیت انواع SL وجود دارد هنگامی‌که با دیگران مقایسه می‌شود، آن‌ها هنوز هم تا حد زیادی به‌عنوان مشخصات فنجان به‌طور مداوم خوب شناخته می‌شوند.

دیوید می‌گوید که فکر می‌کند آن‌ها از کیفیت فنجانی برتر نسبت به انواع جدید مانند باتیان و رویرو 11 برخوردار هستند.

برای خرید قهوه عربیکا اتیوپی لیمو (limu)

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

وی می‌گوید: «این احتمالاً یكی از دلایل وجود آن‌ها در این مدت طولانی است.

آن‌ها یک ویژگی جام کاملاً پیچیده دارند.»

«انواع جدید هنوز هم با خاک و آب‌وهوای کنیا سازگار هستند، حتی اگر از کیفیت بالایی برخوردار باشند.

انواع SL فقط آن فاکتور X را دارند که بسیاری از محققان به دنبال آن می‌گردند.»

دیوید می‌افزاید:

«بیشتر قهوه‌هایی که ما [در کنیا می‌بینیم] انواع SL هستند و [به‌طورکلی] همه آن‌ها امتیاز بالایی دارند.

تنها نقصی که ما مشاهده می‌کنیم درنتیجه آسیب حشرات و بیماری است …

جدا از این، گیلاس‌های بزرگ انواع SL به معنای قیمت خوب برای کشاورز است.»

 


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

ترجمه و تلخیص از قهوه موریس

 


برای خرید قهوه بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای دانلود اپلیکیشن قهوه موریس morris coffee app

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

جهت دریافت لیست قیمت قهوه

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای مشاهده صفحه قهوه موریس در اینستاگرام

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای خرید قهوه و عضویت در کانال تلگرام قهوه موریس

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.