ارتباط با کارشناس فروش

وبلاگ

خانه » مقاله » برسی انواع قهوه کنیا (SL-28 و SL-34)

برسی انواع قهوه کنیا (SL-28 و SL-34)

برسی انواع قهوه کنیا (SL-28 و SL-34)

کنیا شانزدهمین تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان ازنظر حجم است و امروزه به‌عنوان اصلیت اصلی قهوه شناخته می‌شود. مناطق در حال رشد در کشور (به‌ویژه مناطق مرتفع مرکزی آن) خاک غنی، اسیدی و شرایط بهینه برای تولید قهوه ویژه را ارائه می‌دهند. قهوه کنیا غالباً با اسیدیته درخشان، بادی پر و عطروطعم متمایز در فنجان همراه است. برخی از محبوب‌ترین انواع قهوه کنیا شامل K7، Blue Mountain، Batian، Ruiru 11 و سری SL است.

به‌طور خاص سری SL تقریباً 90 سال است که در کنیا کشت می‌شود. اگرچه انواع مختلفی را پوشش می‌دهد، دو مورد از محبوب‌ترین آن‌ها SL-28 و SL-34 است.

امروزه، علیرغم بحث زیاد در مورد ارقام جدید و ترکیبی مقاوم در برابر بیماری، انواع SL همچنان در بین تولیدکنندگان کنیا محبوب هستند. آن‌ها طول عمر خوب، بازده بالا و کیفیت عالی فنجان را ارائه می‌دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این گونه‌ها، با چند متخصص که در زنجیره ارزش قهوه کنیا کار می‌کنند صحبت کردم که در ادامه با هم می‌خوانیم:

برای خرید قهوه کنیا (kenya) بر روی لینک مقابل کلیک کنید

انواع قهوه کنیا SL-28 و SL-34 چیست؟

اگر تا به حال قهوه مخصوص کنیا را امتحان کرده‌اید، احتمال اینکه از یک کارخانه سری SL تهیه شده باشد بسیار طبیعی است. SL مخفف Scott Laboratories است که نام مرکز تحقیقاتی کنیا است که برای اولین بار در دهه 1930 این گونه‌ها را توسعه داد. درحالی‌که World Coffee Research سه نوع «رسمی» SL را به رسمیت می‌شناسد (و ظاهراً تعداد زیادی از آن‌ها وجود دارد)، SL-28 و SL-34 محبوب‌ترین قهوه‌های خاص در انواع قهوه کنیا هستند.

درحالی‌که هر دو رقم را می‌توان در خارج از کشور با غلظت کم یافت (به‌عنوان‌مثال SL-28 در مناطقی از آمریکای لاتین گسترش‌یافته است)، آن‌ها بیشتر در کنیا شیوع دارند. به‌این‌ترتیب، آن‌ها اکنون تقریباً مترادف با تولید قهوه ویژه کنیا هستند. فرانسیس موانگی یک «متخصص SL» است و بیش از 30 سال انواع آن را پرورش می‌دهد. او به من گفت که فکر می‌کند آن‌ها «همیشه بهترین‌ها» خواهند بود.

او می‌گوید: «اگر این قهوه‌ها به‌خوبی موردتوجه قرار گیرد، انواع SL به وفور یافت می‌شوند و عملکرد بسیار باورنکردنی دارند.» «دریافت بیش از 10 کیلوگرم در بوته، برخلاف Ruiru 11 (واریته دیگری) که دائماً موردتوجه قرار می‌گیرد، به تولیدکننده زیاد نیاز ندارد.»

مقاومت در برابر آفات

درختان SL-28 بلند، برگ‌های نوک‌سبز، محصول بسیار بالا و کیفیت جام خوب دارند. آن‌ها به تغذیه کمی نیاز دارند و در برابر خشکسالی مقاوم هستند، اما در برابر زنگ‌زدگی برگ قهوه، بیماری توت قهوه (CBD) و نماتد در خاک حساس هستند.

درختان SL-28 پس از سه سال گیلاس‌های بزرگی تولید می‌کنند و اگر به‌درستی از آن‌ها مراقبت شود، «آسیاب» بسیار کمی دارند (به معنای نسبت پوست و قهوه مطلوب).

در مقایسه، درختان SL-34 از لحاظ ساختاری مشابه SL-28 هستند. تنها تفاوت عمده بصری این است که نوک برگ درختان SL-34 به‌جای سبز یک رنگ برنز تیره است. درختان SL-34 ازنظر تغذیه‌ای نیز تقاضای بیشتری دارند و عملکرد کمی کمتری دارند. دقیقاً مانند SL-28، آن‌ها بسیار حساس به CBD، زنگ‌زدگی برگ و آفات هستند.

برای خرید قهوه کلمبیا نارینو بر روی لینک مقابل کلیک کنید

انواع SL برای چندین دهه در کنیا کشت شده است. آن‌ها مدت‌زمان طولانی‌تری از انواع قهوه محبوب دیگر در کشور وجود داشته و طبیعتاً متناسب با آب‌وهوای کشور هستند.

امروزه تخمین زده می‌شود که انواع قهوه کنیا سری SL تا حدود 80٪ از تمام قهوه‌های کنیا صادرشده را تشکیل می‌دهد.

فرانسیس می‌گوید: «یک مزیت انواع SL نسبت به سایر قهوه‌های جدید این است که حتی پس از سال‌ها غفلت، قهوه همچنان تولید می‌کند (اگرچه در حجم کمتری).

علاوه بر این، اگر دوباره به مراقبت از SL برگردید، می‌تواند دوباره به تولید خود ادامه دهد، گویی که هرگز فراموش نشده است.»

وی می‌افزاید: «این درختان توجه زیادی به کود ندارند، اما هنوز بازده خوبی دارند. بااین‌حال، این مورد برای آفات، به‌خصوص منجمد کننده‌های توت موردعلاقه است.»

پروفایل جام در انواع قهوه کنیا SL

این گیاهان وقتی در ارتفاعات متوسط ​​تا زیاد پرورش می‌یابند، به آهستگی و به‌طور کامل رسیده می‌شوند و قهوه‌هایی با کیفیت بالا و بادی با اسیدیته و طعم‌های میوه‌ای و مغذی مناسب ایجاد می‌کنند. دیوید ماتنژ یک کارشناس قهوه کنیایی می‌گوید که وقتی لوبیای نوع SL آسیاب می‌شود، معمولاً عطر «گلی و تند» دارد.

وی ادامه می‌دهد: «جام بسیار قوی است، بلافاصله می‌توانید آن را احساس کنید. اگر ما می‌توانستیم رقم مقاوم‌تری در برابر SL ارائه دهیم، [بخش قهوه کنیا] کاملاً متفاوت بود.»

درحالی‌که بحث در مورد کیفیت انواع SL وجود دارد هنگامی‌که با دیگران مقایسه می‌شود، آن‌ها هنوز هم تا حد زیادی به‌عنوان مشخصات فنجان به‌طور مداوم خوب شناخته می‌شوند. دیوید می‌گوید که فکر می‌کند آن‌ها از کیفیت فنجانی برتر نسبت به انواع جدید مانند باتیان و رویرو 11 برخوردار هستند.

وی می‌گوید: «این احتمالاً یكی از دلایل وجود آن‌ها در این مدت طولانی است. آن‌ها یک ویژگی جام کاملاً پیچیده دارند.» «انواع جدید هنوز هم با خاک و آب‌وهوای کنیا سازگار هستند، حتی اگر از کیفیت بالایی برخوردار باشند. انواع SL فقط آن فاکتور X را دارند که بسیاری از محققان به دنبال آن می‌گردند.»

دیوید می‌افزاید: «بیشتر قهوه‌هایی که ما [در کنیا می‌بینیم] انواع SL هستند و [به‌طورکلی] همه آن‌ها امتیاز بالایی دارند. تنها نقصی که ما مشاهده می‌کنیم درنتیجه آسیب حشرات و بیماری است … جدا از این، گیلاس‌های بزرگ انواع SL به معنای قیمت خوب برای کشاورز است.»

آیا SL-28 و SL-34 به محبوبیت خود ادامه خواهد داد؟

باوجود متداول بودن در سراسر کشور، گونه‌های SL تعداد زیادی چالش برای کشاورزان به وجود می‌آورند. همان‌طور که قبلاً ذکر شد، هر دو رقم به شدت در معرض زنگ‌زدگی برگ قهوه، CBD و نماتد در خاک هستند.

بعضي از كشاورزان در اثر خسارت محصولي كه در اثر اين شرايط وارد شده، كل فصول خود را از دست داده‌اند. قابل‌درک است که کشاورزان کنیایی همواره هراس این سه را دارند. جوزف وامبگو یک تولیدکننده عمده قهوه در کنیا می‌گوید: «CBD برای كشاورزان انواع SL بسیار خطرناک است. این باعث شد که من فقط نیمی از محصولم را دو سال پیش از دست بدهم … بیشتر کشاورزان همه‌چیز را از دست دادند.»

برای کنترل مؤثر این مشکلات، مسئله هزینه است. جوزف می‌گوید: «ممکن است این ارقام عملکرد بالایی داشته باشند، اما بیشتر پول [حاصل از برداشت] برای نگهداری به مزرعه بازمی گردد.»

وی توضیح می‌دهد: «ما یك برنامه [فصلی] داریم كه كشاورزان باید برای كنترل زنگ‌زدگی برگ قهوه و CBD دقیقاً آن را رعایت كنند كه این امر باعث ایمنی آن‌ها می‌شود.» بااین‌حال، دنبال کردن این برنامه‌ها به‌صورت نامه دشوار است و در کنار کنترل آفات، یک فرآیند پرهزینه و پرمشغله است.

به‌طور طبیعی، این بدان معنی است که بین انواع مختلف رقابت وجود دارد. انواع جدیدتر و مقاوم‌تری مانند باتیان و رویرو 11 در برابر بیشتر بیماری‌های اصلی و برخی از آفات مقاوم هستند و باعث می‌شود ارزان‌تر نگهداری شوند.

جایگزینی در بین انواع قهوه کنیا

بااین‌حال، جوزف می‌گوید که باوجود دور شدن از سری SL، فکر نمی‌کند که آن‌ها یک‌شبه از بین بروند. وی می‌گوید: «حتی اگر این قهوه‌های جدید ازنظر مقاومت در برابر بیماری بسیار بهتر باشند، اما من معتقدم [محبوبیت گسترده موجود] به این معنی است كه SL ها برای مدت طولانی در مزارع وجود خواهند داشت.»

باوجوداین مسائل و چالش‌ها، انواع SL امروزه در سراسر کنیا محبوب هستند. بعلاوه، حتی در مواردی که به‌طور کامل کاشته نشود، معمولاً به‌عنوان پایه‌ای برای تولید انواع جدید یا حتی تهیه پایه برای پیوند استفاده می‌شود. به همین ترتیب، اگر ارقام جدید از ارقام SL (چه از طریق اصلاح نژاد و چه از طریق پیوند) به دست آیند، همچنان برای برخی از ظرفیت‌ها برای دهه‌های آینده وجود دارند.

باگذشت زمان، این می‌تواند به این معنی باشد که ما یک «نسل» از خانواده SL را می‌بینیم که با افزایش مقاومت در برابر آفات و بیماری‌ها، باعث افزایش دوام آن‌ها برای تولیدکننده می‌شود. در حال حاضر مشخص است که جذاب‌ترین ویژگی انواع SL عملکرد زیاد و کیفیت خوب فنجان است.

مهم نیست که رشد آن‌ها دشوار باشد، این بدان معناست که آن‌ها همیشه یک گزینه مناسب خواهند بود. طرفداران قهوه مخصوص کنیا در سراسر جهان هنوز می‌دانند که از SL-28 و SL-34 چه انتظاری باید داشته باشند و هنوز هم مصرف‌کنندگان و هم رستری‌ها به دنبال این انواع هستند. به نظر نمی‌رسد که این ذهنیت به‌زودی تغییر کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟