مقاله

کاهش اثر کربن در تولید قهوه ارگانیک – قسمت نخست

اثر کربن

قهوه موریس – برای بسیاری از مشاغل در سراسر جهان، فشار برای خنثی شدن اثر کربن همچنان یک اولویت بزرگ است. بخش قهوه نیز از این قاعده مستثنا نیست. تغییر آب‌وهوا میزان زمین مناسب برای پرورش قهوه در سراسر جهان را تهدید و تولید را دشوارتر و گران می‌کند.

علاوه بر این، مصرف‌کنندگان به‌طور فزاینده‌ای محصولات پایدار و اخلاقی را خریداری می‌کنند، به این معنی که بازار در حال رشد قهوه سازگار با محیط‌زیست وجود دارد. به همین ترتیب، چندین مطالعه و پروژه در بخش قهوه انجام‌شده است که بر روی به حداقل رساندن اثر کربن در تولید قهوه متمرکز بوده است.

یک نمونه در سال 2019 توسط ریکولتو با همکاری دانشگاه کاتولیک پاپی پرو (PUCP) و La Prosperidad de Chirinos، یک تعاونی حرفه‌ای قهوه با بیش از 800 عضو انجام شد. هدف آن یادگیری بیشتر در مورد اثر کربن در تولید قهوه ارگانیک و چگونگی دستیابی تولیدکنندگان قهوه به بازارهای جدید با بهبود روش‌های تولید بود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این مطالعه، من با متخصصان Rikolto، PUCP و La Prosperidad de Chirinos صحبت کردم که در ادامه نتایج حاصل‌شده از این مطالعه را می‌خوانیم:

کاهش اثر کربن در تولید قهوه ارگانیک – قسمت دوم

برای خرید قهوه تک خاستگاه single-origin coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید

رد پای کربن: یک مروری کلی

مانند هر محصول در زنجیره تأمین، قهوه نیز از انرژی استفاده می‌کند و این موجب ایجاد زباله می‌شود، به این معنی که درنتیجه دارای اثر کربن است.

درحالی‌که بسیاری تصور می‌کنند ردپای کربن قهوه عمدتاً از طریق حمل‌ونقل تولید می‌شود، فرآوری و بسیاری از فرایندهای پس از برداشت محصول نیز، نیاز به استفاده از ماشین‌آلات یا سوخت دارند و این بدان معناست که عمل کشت قهوه نیز باید موردتوجه قرار گیرد.

مطالعه در کاخامارکا بررسی کرد که چگونه تولیدکنندگان می‌توانند جذب کربن را در مزارع قهوه بهبود بخشند. این کار با مشاهده انتشار گازهای گلخانه‌ای با استفاده از تجزیه‌وتحلیل چرخه زندگی و مشاهده آن‌ها در برابر ISO 14064 (استاندارد BSI برای «تعیین کمی و گزارش انتشار و حذف گازهای گلخانه‌ای») انجام شد.

برای خرید قهوه پرو گرید یک peru coffee g1 بر روی تصویر زیر کلیک کنید

محاسبه رد پای کربن قهوه

برای محاسبه ردپای کربن قهوه، باید تمام انتشاراتی را که نه‌فقط با برداشت، فرآوری و حمل‌ونقل ایجاد می‌شود، بلکه هر فرآیندی که در رابطه با گیاه قهوه از انرژی استفاده می‌کند، در نظر گرفت.

برای این مطالعه، تمرکز بر تولید قهوه سبز ارگانیک بود، به این معنی که هیچ انتشار آلاینده‌ای مربوط به مواد شیمیایی وجود ندارد و این کار منحصراً بر چرخه زندگی قهوه در مزرعه متمرکز بود.

این مطالعه با ارزیابی میزان انتشار کربن هر یک از گیاهان قهوه آغاز شد.

این کل CO2 را در نظر گرفت که هر گیاه در طول چرخه زندگی خود مسئول آن خواهد بود.

ایزابل کوئیزپ محقق اصلی تحقیقات PUCP می‌گوید:

«به‌عنوان‌مثال، وقتی قهوه کاشته می‌شود، کودهای مورداستفاده و میزان انتشار آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

ما همچنین هر روش حمل‌ونقل را که برای حمل قهوه سبز پس از برداشت و فرآوری استفاده می‌شود، بررسی می‌کنیم.

سرانجام، ما استفاده از سوخت‌های فسیلی را اندازه‌گیری کرده و هم‌زمان با جمع شدن آن‌ها، تأثیر CO2 را تجزیه‌وتحلیل می‌کنیم.»

برای خرید قهوه پرو گرید دو peru coffee g2 بر روی تصویر زیر کلیک کنید

«اساساً، ما با شناسایی تمام انتشارها و جذب CO2 در هر مرحله از زنجیره تأمین، این روند را پیگیری می‌کنیم.»

این روش به‌عنوان تجزیه‌وتحلیل چرخه زندگی شناخته می‌شود:

روند ردیابی میزان انتشار یک محصول (در این مورد قهوه) در کل زنجیره تأمین.

لیث مونتس هماهنگ‌کننده پروژه قهوه برای ریکولتو پرو می‌گوید:

«هنگامی‌که هر مرحله از فرآیند درک درستی داشته باشیم، می‌توانیم میزان انتشار را بررسی کنیم.»

وی می‌افزاید که این انتشارات در مقابل فرآیندی معروف به ترسیب کربن (که در هنگام جذب مجدد CO2 در جو یا «جذب» آن توسط گیاهان است) جبران می‌شوند.

لیث توضیح می‌دهد: «ما از 30 قطعه قهوه نمونه‌برداری کردیم و گیاهان قهوه را که سایه زده بودند و سایه‌دار نبودند، تعیین کردیم.»

به‌طورکلی، گیاهان قهوه که زیر سایه رشد می‌کنند، رد پای کربن کمتری دارند.

این به این دلیل است که داشتن تعداد بیشتری درخت سایه در نزدیکی به معنای جذب کربن بیشتر است.

«با تعیین کمیت این مورد و استفاده از سایر ابزارهای علمی، ما می‌توانیم تعادل انتشار کربن را در برابر CO2 جذب‌شده اندازه‌گیری کنیم.»

 


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

ترجمه و تلخیص از قهوه موریس

 


برای خرید قهوه بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای دانلود اپلیکیشن قهوه موریس morris coffee app

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

جهت دریافت لیست قیمت قهوه

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای مشاهده صفحه قهوه موریس در اینستاگرام

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای خرید قهوه و عضویت در کانال تلگرام قهوه موریس

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *