قهوه موریس – نوع گیاه قهوه، شیوههای برشته کاری یا رُست، نحوه نگهداری و تمامی مراحلی که قهوههای تخصصی از مزرعه تا فنجان طی میکند در قیمت آن تأثیرگذار است. بیشک برخی از قهوهها از کیفیت بالاتری نسبت به دیگر قهوهها برخوردارند که این بهموجب شرایط ایدهآل رشد گیاه، مراحل فرآوری و دقت در رُست یا برشته کاری قهوه است.
قهوه روبوستا (Robusta)
قهوه روبوستا در حدود 30 درصد از قهوه جهان را به خود اختصاص داده است. گیاه این نوع قهوه به نسب دیگر گیاهان قهوه زودتر به بار مینشیند و با انواع آبوهوا و نیز، خاک، سازگاری بیشتری از خود نشان میدهد و مقاومت آن نیز، نسبت به گونه گیاه عربیکا بیشتر است. به همین خاطر قیمت تمامشده و عرضه این نوع قهوه ارزانتر از قهوه عربیکاست و صرفه اقتصادی آن بیشتر است.
قهوه عربیکا (Arabica)
گیاه قهوه عربیکا به نسبت دیگر گونهها برای باردهی به زمان بیشتری در حدود دو سال احتیاج دارند و برخلاف گونه روبوستا ریشه دهی عمیقتری دارد. این نوع گیاه برای رشد نیازمند ارتفاع بیشتری نسبت به سطح دریاست و بر اساس همین مسئله در مناطق کوهستانی کشت میشود. پرهزینه بودن استفاده از ماشینآلات کشاورزی در شرایط کوهستانی و همچنین کمتر بودن محصول این درخت نسبت به گونه روبوستا و آسیبپذیری در برابر امراض، از دلایل گرانتر بودن این نوع قهوه به شمار میرود. بااینهمه این نوع قهوه 60 درصد از سهم مصرفی قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است.
قهوه عربیکا به عنوان گونه قهوههای تخصصی ظرفیت طعمی وسیعتری نسبت به گونههای دیگر قهوههای تخصصی دارد و طعم و مزه گیاهان اطراف خود را جذب میکند و بر اساس استفاده از محتویات خاک، نور خورشید، بارش باران و نوع وضعیت آب و هوایی تغذیه میشود و بر همین اساس دارای ظرفیت طعمی متفاوتی میشود و تولیدکنندگان تمایل بیشتری برای کشت این نوع قهوههای تخصصی و استخراج طعمهای مختلف قهوه از زیستبوم دارند.
نمایه طعمی، بادی، میزان اسیدیتی قهوه عربیکا مزرعه به مزرعه با یکدیگر متفاوت است و با شناخت مناطق خاص از سوی کشاورزان و تمرکز بر کشت ایدهآل و شرایط مناسب برای این مناطق خاص قهوههای تخصصی را تولید میکنند که از نوع قهوههای گرانقیمت و خاص هستند که مشتریان ویژهای نیز دارند.