این نوع فیلتراسیون Reverse osmosis غالباً فرآیند کمی پیچیده و گرانتری نسبت به فیلترهای کارتریج (کارتریجهای تبادل یونی) است. در اسمز معکوس، آب با فشار زیاد به یک غشا وارد میشود و در پایان یکطرف تقریباً یک محلول بدون مواد معدنی و از طرف دیگر یک محلول بسیار غلیظ از مواد معدنی دارید.
بیشتر مردم از ضلع «خالی» استفاده میکنند و مقداری کنسانتره به آن اضافه میکنند. در مناطق نرم آب غیرمعمول نیست که این امر را تغییر دهد تا محتوای مواد معدنی افزایش یابد. در مناطق بسیار سخت آب، اسمز معکوس تنها راه برای پایین آوردن محتوای مواد معدنی است، مگر اینکه آب خود را تقطیر کنید.
سیستمهای اسمز معکوس میتوانند بسیار هدر برنده باشند، در برخی موارد 50 درصد پساب ایجاد میکنند، اما بسیاری از سیستمها با این کار بسیار بهبود یافتهاند. ازنظر قهوه، نکته کلیدی که باید بدانید این است که مانند فیلتراسیون مبتنی بر کارتریج، سیستم فقط میتواند آبی را که با آن شروع کردهاید دستکاری کند.
سیستمهای بازیابی مجدد وجود دارند و بهطور فزایندهای در حال کاوش هستند. این امکان کنترل بیشتر بر ترکیب واقعی آب را فراهم میکند.