قهوه موریس – یک قاعده کلی وجود دارد که میگوید هرچه ارتفاع Altitude از سطح دریا بالاتر باشد، بهتر است؛ اما باوجوداینکه این یک قانون بزرگ است اما قانونی ثابت نیست؛ مانند بخشهای مختلف قهوه، ارتفاع کشت قهوه نیز یک امر پیچیده محسوب میشود.
گونههای ممتاز همانند عربیکا معمولاً در ارتفاعات بالاتر از 3300 فوت (1000 متر) از سطح دریا رشد میکنند و تا 8 هزار و 200 فوت (2500 متر) یا بیشتر نیز، قابل رشد هستند؛ اما گونههای روبوستا بین سطح دریا و 3 هزار و 300 فوت (1000 متر) رشد میکنند.
در ارتفاعات Altitude بالاتر به دلیل آبوهوای خنکتر، گیلاس قهوه دارای دوره رسیدن طولانیتری خواهند بود و هم این امر موجب ایجاد یک طعم عالی در قهوه میشود. بااینحال گیاه قهوه هوای خیلی سرد را نمیپسندد و به همین دلیل است که قهوه در مناطق استوایی پرورش مییابد. البته باید توجه داشت که کیفیت قهوه در فنجان شما بستگی به عوامل بسیاری همچون خاک، آبوهوا، فرآوری قهوه، درجه رست و خیلی عوامل دیگر دارد.
درست است که هیچ قهوه شناختهشده جهانی زیر 3300 فوت رشد نمیکند اما گاهی اوقات یک شرایط خنکتر در ارتفاعات پایین Altitude نیز میتواند نتایج مشابهی همچون ارتفاعات بالاتر از خود نشان دهد.
منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna
برای خرید قهوه تک خاستگاه single-origin coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید
Altitude
The general rule of thumb is the higher the better. But – and it is a big but – this is not a fixed rule. As with everything in coffee, it is a bit more complicated than it seems. The more prized Arabica species is typically grown at altitudes higher than 3,300ft (1,000m) above sea level and can be grown all the way up to 8,200ft (2,500m) or more. The less desirable Robusta crops are grown between sea level and 3,300ft (1,000m). The idea is that at higher altitudes, the climate is cooler and the cherry has a longer ripening period, developing a superior flavour. However, the plants do not like it too cold either, which is why coffee is grown in the tropics. Cup quality is to do with many other aspects of provenance, such as soil, climate, and processing. It is true that no world-beating coffee is grown below 3,300ft (1,000m). It is also true that the world’s most sought-after and prized coffees are not necessarily the very highest grown. Sometimes a cooler microclimate at lower altitude can mimic a higher altitude and produce similar results