قهوه موریس– نوشیدنی های قهوه که بعد از چای کشف شد، طوفانی عظیم در جهان به راه انداخت. امروزه قهوه بهصورت گرم و سرد در میان تمامی مردمان جهان طرفداران خود را داراست و فارغ از طعم و عطر مطبوعی که دارد از خواص درمانی نیز برای بدن انسان برخوردار است.
آنتیاکسیدانهای موجود در قهوه نهتنها برای بدن انسان مفید که برای آن ضروری است و در کارایی هرچه بیشتر مغز انسان بسیار مفید است و عاملی مؤثر در جلوگیری از بیماری فراموشی یا آلزایمر محسوب میشود.
قهوه در سراسر جهان به صورتهای متفاوت و در ترکیبهای مختلف، همچون اسپرسو، کاپوچینو، کافه لاته، موکا، آمریکانو،ایرلندی و آیسکافی، استفاده میشود.

مسیر طولانی محبوبیت نوشیدنی های قهوه از اتیوپی تا ونیز
پذیرش این نوشیدنی محبوب در میان جوامع که امروزه شاهد آن هستیم به همین راحتی انجام نشد و سالها و چهبسا قرنها به طول انجامید. قهوه راه درازی را طی کرده است تا به این نقطه و محبوبیت در میان نوشیدنیها، برسد.
قهوه برای نخستین بار در قرن نهم توسط فردی به نام goatherd در اتیوپی کشف شد و در اواسط قرن پانزدهم میلادی بود که این نوشیدنی در زیارتگاههای سیف یمن مورد استقبال و محبوبیت زائران عبادتگاهها قرار گرفت.
در حدود 1100 سال قبل بود که قهوه توسط بازرگانان وارد شبهجزیره عربستان شد و آنان از پالپ قهوه درست کردند و از آن در مراسم مذهبی خود استفاده نمودند.
ورود قهوه به اروپا اما از ونیز شروع شد که بهوسیله شرکا و تجار مسلمان به ایتالیا و سپس به اروپا وارد شود و نخستین قهوهخانه یا کافه نیز در همین کشور در سال 1645 تأسیس شد.
خواستگاه نوشیدنی های قهوه
پیش از اعلام پاپ کلمنت هشتم در 1600 میلادی که قهوه را «نوشیدنی مسیحیان» نامید و موجب محبوبیت قهوه در میان مسیحیان و اروپایان شد، قهوه «نوشیدنی مسلمانان» به شمار میآمد اما محبوبیت چندانی در میان آنان نداشت و این سرآغاز محبوبیت قهوه تا به امروز بوده است.
دومین محصول صادراتی پس از نفت
قهوه، بهعنوان بزرگترین محصول صادراتی پس از نفت در جهان شناخته میشود و این نشان از محبوبیت روزافزون نوشیدنی های قهوه در سراسر جهان دارد. نکته جالب در این است که کشور برزیل را با فوتبال آن میشناسند و این در صورتی است که برزیل بزرگترین صادرکننده قهوه در جهان شناخته میشود.
پاریس شهر کافهها
کافه Procope که در سال 1689 تأسیس شد و در حال حاضر نیز فعالیت میکند و بهعنوان نخستین کافه شهر پاریس شناخته میشود و مکانی برای ملاقات متفکران بزرگی همچون Voltaire، Denis Diderot، Rousseau و افراد صاحبنام دیگر، بود و بهعنوان مرکز ادبیات قرن 18 و 19 میلادی در پاریس شناخته میشود.
موسیقی و قهوه
یوهان سباستین باخ آهنگساز و موسیقیدان بزرگ آلمانی نیز اثری در فرم کنتاتا نوشت که یک اثر مینیاتوری درباره قهوه بود و از علاقه دختری به قهوه میگوید که حاضر نیست دست از نوشیدن قهوه بردارد.