آموزش

روش دم آوری قهوه با جوراب قهوه

جوراب قهوه

دم کشیدن قهوه در یک جوراب قهوه یکی از ساده ترین راه ها برای تهیه قهوه با مزه عالی در خانه است. همان طور که به نظر عجیب می رسد این روش تهیه چیز جدیدی نیست، در حقیقت مدت طولانی است که در کشورهایی مانند کاستاریکا، کوبا و مکزیک، حتی پیش از اختراع دستگاه های قهوه ساز اتوماتیک وجود داشته و استفاده می شود. در ادامه به روش دم آوری قهوه با جوراب می پردازیم.

آنچه شما برای دم کردن قهوه با جوراب قهوه نیاز دارید

  • 20 گرم قهوه
  • فیلتر جوراب قهوه
  • مقیاس قهوه
  • آسیاب بور برای یکنواخت خرد کردن
  • قاشق چوبی

کل زمان دم: 03:00 دقیقه

عملکرد: 1 لیوان (12 اونس)

مشخصات جام: فنجان شربت‌دار، غنی، پررنگ، عطروطعم زیاد.

چگونه قهوه را در جوراب دم کنیم؟

دم کشیدن در فیلتر جوراب قهوه به همان سختی که فکر می‌کنید نیست، درواقع کار بسیار آسانی است و تقریباً به همان روش پالایه‌های کاغذ معمولی کار می‌کنند. بیایید نگاهی دقیق به این بین بیاندازیم که دم کردن با یکی از این فیلترهای پارچه‌ای درواقع چقدر ساده است.

مرحله اول: جوراب قهوه را درون لیوان خود قرار دهید

جوراب قهوه خود را بردارید و آن را مستقیماً درون لیوان خود قرار دهید، اگر با DIY دستی دارید می‌توانید یک پایه چوبی را بکشید همانطور که من برای نگه‌داشتن جوراب شما انجام داده‌ام!

مرحله دوم: قهوه آسیاب شده خود را اضافه کنید

با استفاده از آسیاب قطره‌ای نتیجه خوبی گرفته‌ام. نسبت دم کرده‌ای که من استفاده می‌کنم 17 به 1 است (17 گرم آب به ازای هر 1 گرم قهوه)، اما شما باید بفهمید که لیوان شما چه تعداد گرم را نگه می‌دارد.

من مسیر آسان را ترجیح می‌دهم و از مقیاس قهوه خود استفاده می‌کنم اما برای کسانی که دنبال می‌کنید مقیاس قهوه خوبی را در زیر خریداری نکرده‌اند، ریاضیات ساده‌ای برای کمک به شماست.

یک لیوان قهوه 12 اونسی معمولی حدود 340 گرم است.

بنابراین، 340 تقسیم بر 17 حدود 20 گرم قهوه به شما می‌دهد.

هنگام خرید قهوه، قاشقی که درون وان است به‌طورمعمول حدود 10 گرم قهوه را در خود نگه می‌دارد.

بنابراین حدود 2 پیمانه قهوه برای یک لیوان قهوه 12 اونسی.

اگر لیوان قهوه 16 اونسی دارید، حدود 1/2 قاشق چای‌خوری بیشتر به آن اضافه کنید.

اگر لیوان قهوه 8 اونسی دارید، حدود 1/2 قاشق چای‌خوری را بردارید.

مرحله سوم: آب گرم خود را بریزید

آب خود را بگذارید تا جوش بیاید و یک‌بار جوشانده بگذارید تقریباً 30 ثانیه بماند تا به بهترین درجه دم برسد. مقدار کمی آب را با حرکت دورانی روی محلول قهوه خود بریزید، فقط به‌اندازه‌ای که بتواند محلول را خیس کند.

این مرحله شکوفایی قهوه است و شما به قهوه تازه آسیاب شده اجازه می‌دهید کمی هم زده و مقداری CO2 به دام افتاده را آزاد کند.

پس از گذشت تقریباً 30 ثانیه از زمان دور ریختن آب خود را با حرکت دایره‌ای ادامه دهید و اطمینان حاصل کنید که به کناره‌ها دست نزنید و تمام زمینه‌های قهوه با آب تماس پیدا می‌کنند (در صورت اشباع می‌توانید از قاشق یا چوب استفاده کنید.)

مرحله چهارم: تخلیه قهوه از طریق فیلتر جوراب

از وقتی دستم را به جوراب قهوه انداختم، با زمان‌های دم کردن بازی می‌کردم و با استفاده از پنجره 3 دقیقه‌ای نتایج خوبی کسب کردم. بااین‌حال، من شدیداً شما را تشویق می‌کنم آزمایش کنید و بفهمید چه چیزی برای شما بهتر است (تغییر اندازه آسیاب قهوه می‌تواند باعث افزایش یا تسریع زمان دم کردن شود)

مرحله پنجم: فیلتر جوراب را برداشته و سرو کنید

هنگامی‌که قهوه شما کاملاً تخلیه شد، می‌توانید فیلتر جوراب را بردارید و از قهوه خود لذت ببرید.

روش دم آوری قهوه با جوراب قهوه

نگهداری جوراب قهوه

فیلتر جوراب قهوه را بعد از هر بار استفاده بشویید. هرگز از صابون یا شوینده استفاده نکنید. در عوض، به‌آرامی بشویید و بگذارید تا در هوا خشک شود. توجه: اگر فیلتر شروع به قهوه‌ای شدن کرد نگران نباشید، این لکه کاملاً طبیعی است و انتظار می‌رود.

هفته‌ای یک‌بار فیلتر پارچه را با نمک تمیز کنید. زیر آب قرار دهید و یک مشت نمک داخل آن بریزید و آن را مالش دهید. مطمئن شوید که فیلتر را قبل از خشک شدن کاملاً بشویید.

اگر فیلتر خیلی زودتر از موعد ابتدایی به نظر می‌رسد، آن را جایگزین کنید. در صورت نگهداری و مراقبت صحیح از جوراب‌های قهوه می‌توان از دو ماه تا دو سال استفاده کرد.

3 دلیل استفاده از جوراب های قهوه قابل استفاده مجدد

اگر هنوز در مورد جذابیت این فیلت های قابل استفاده مجدد قانع نشده‌اید، در زیر سه دلیل وجود دارد که فکر می کنم امروز باید از فیلتر جوراب پارچه ای استفاده کنید.

3 دلیل برای استفاده از جوراب‌های قهوه قابل استفاده مجدد

اگر هنوز در مورد جذابیت این فیلترهای قابل‌استفاده مجدد قانع نشده‌اید، در زیر سه دلیل وجود دارد که فکر می‌کنم امروز باید از فیلتر جوراب پارچه‌ای استفاده کنید.

  1. از فیلترهای جوراب پارچه‌ای می‌توان برای سنین استفاده کرد

من از چند ماه قبل که فیلترهای پارچه‌ای را در دست گرفتم، فیلتر کاغذ را کنار گذاشته‌ام. نظافت اولیه آن‌ها وجود ندارد اما صادقانه بگویم که فقط به طعم هر یک از دم‌کرده‌ها اضافه می‌کند، درست مثل یک تابه آهنی خوب، جوراب قهوه باگذشت زمان بهتر می‌شود. فقط مطمئن شوید که فیلترها را بعد از هر بار استفاده در زیر آب گرم بشویید و آن‌ها را آویزان کنید تا خشک شوند (از صابون یا شوینده استفاده نکنید).

  1. فیلترهای پارچه به ایجاد یک بادی شربتی کمک می‌کنند

من همیشه از یک فنجان تمیز که با فیلتر کاغذ دم‌کرده لذت برده‌ام، اما فنجان پر و غنی که جوراب قهوه می‌دهد از این دنیا خارج می‌شوم. فیلتر پارچه‌ای اجازه می‌دهد تا مقدار بیشتری از خوبی قهوه مانند روغن‌های طبیعی و کمی رسوب در آن جریان یابد. من حدس می‌زنم اگر بخواهید از فیلتر فلزی قابل‌استفاده مجدد استفاده کنید، تجربه طعم و مزه بسیار شبیه است اما به نظر من پارچه مزیت بیشتری دارد.

  1. جوراب‌های قهوه؛ مناسب سفر هستند

اگر در سفر بعدی چمدانتان فضای محدودی دارد، آن دسته از فیلترهای کاغذ و حتی فیلتر فلزی را خالی کنید و در عوض جعبه قهوه را با جوراب قهوه جایگزین کنید.

این فیلتر به‌سختی فضای کیف شما را اشغال می‌کند – و همچنین فضای کافی به‌اندازه یک جوراب! و ازآنجاکه قابل شستشو و استفاده مجدد است،

خوشحال خواهید شد اگر بدانید که همیشه یک فیلتر قهوه برای دم آوری در هرکجا که هستید خواهید داشت.

تاثیرات زیست محیطی دم کردن قهوه با جوراب

مشكل مصرف قهوه امروز، هدر رفتن است، هر زمان كه از فیلتر های كاغذی استفاده می کنیم، این سیاره ضربه دیگری می خورد و این حتی بدون در نظر گرفتن میزان انتشار گازهای گلخانه ای تولید شده در هوا برای ساختن همه پالایه های كاغذی است كه ما استفاده می‌کنیم.

اما اگر همه تصمیم بگیرند از فیلتر جوراب پارچه ای استفاده کنند، می توان روش های خود را تغییر داد، ما می‌توانیم میزان جنگل زدایی و زباله را که محصول جانبی ما برای قهوه است کاهش دهیم. حتی اگر پالایه های قهوه کاغذی ابزاری بسیار مناسب برای افراد قهوه خور امروزی باشد، پالایه های پارچه ای قابل استفاده مجدد راهی عالی برای ایجاد تغییر است و طعم قهوه شما نیز بهتر است!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.