برای قرنها، قهوه بین دو خط تا حدودی دلخواه در بالا و پایین خط استوا رشد کرده است. مناطقی اغلب بهعنوان «کمربند قهوه» نیز شناخته میشود. اما امروزه شاهد تحقیقات در خصوص کشت قهوه در مناطقی خارج از کمربند قهوه هستیم؛ مناطقی مانند فلوریدا در ایالات متحده.
کشورهایی که مناطق وسیعی در این مرز دارند – برزیل، کلمبیا، اتیوپی و ویتنام و دهها کشور دیگر در طول تاریخ بر تولید قهوه که پسازآن برای مصرف به نقاط دورتر از شمال یا جنوب سفر میکند، تسلط داشتهاند.
- با این وجود وقتی ماهیت مصنوعی این مرزها را در نظر میگیریم چه اتفاقی میافتد؟
- آیا میتوان قهوه را در خارج از این محدودیتهای عرض جغرافیایی پرورش داد؟
پاسخ کوتاه بله است.
با داشتن شرایط مناسب، یک گیاه قهوه میتواند در داخل خانه در هر نقطه از جهان رشد کند.
در یک مثال فوقالعاده از چگونگی امکان رشد قهوه در شرایط کنترلشده، مزرعه قهوه Paldang کره جنوبی حدود 800 گیاه قهوه را برای بیش از یک دهه در گلخانهها و در دمای 37 درجه سانتیگراد نگهداری کرده است.
با این وجود تولید قهوه تجاری تقریباً منحصراً در کمربند قهوه انجام میشود، جایی که شرایط بهطور مداوم برای دما، نور و بارندگی باعث رشد مناسب گیاهان قهوه و بازدهی آنها میشود.
بنابراین، ممکن است توصیه نشود که قهوه در مزارع سیبزمینی انگلیس کشت شود؛ اما اگر فقط کمی از این خطوط خارج شویم چه؟
تعداد فزایندهای از گروهها در حال بررسی این سؤال هستند – بهویژه با نگاه به کشت تجاری – و در این میان برخی پاسخها شروع به ظهور میکنند.
برای خرید قهوه جامائیکا jamaica coffee بر روی لینک روبرو کلیک کنید
زمینههای کشت قهوه در ایالات متحده
پرورش قهوه در ایالاتمتحده چیز جدیدی نیست. هاوایی برای بیش از یک قرن در حدود 19 درجه سانتیگراد موازی درون کمربند قهوه اقدام به برداشت قهوه کرد و موفقیت گسترده تجاری را در این راه پیدا کرده است. یک نمونه اخیر از کشت قهوه در دهه گذشته در کالیفرنیا در حال انجام است،
جایی که گروه خصوصی قهوه Frinj یک شبکهای از کشاورزان را هدایت میکند و نتایج دلگرمکنندهای را در مورد کمیت پیدا کرده است. این امر در تپههای نزدیک سانتا باربارا تقریباً به موازات 34 درجه شمالی اتفاق افتاده است، جایی که حدود 17.7 اینچ (450 میلیمتر) باران سالانه و دورههای کم دما از نوامبر تا آوریل وجود دارد.
چنین شرایطی و هزینههای همراه بهاحتمالزیاد کشت را در مقیاس وسیع به چالش میکشد. مقصد جالب دیگری برای کشت قهوه اخیراً از ایالاتمتحده ظهور کرده است؛ در نقطهای که تقریباً به کمربند قهوه در حدود 28 درجه شمالی موازی نزدیک است: فلوریدا.
برای خرید قهوه یرگاچف گرید دو g2 بر روی لینک روبرو کلیک کنید
درک نیازهای درخت قهوه
در سراسر جهان، دو گونه اصلی قهوه که برای مصرف تجاری کشت میشوند عبارتاند از: روبوستا و عربیکا. با توجه به اینکه روبوستا آبوهوای گرم و مرطوب و عربیکا آبوهوای معتدل را ترجیح میدهد،
هنگامیکه کشت در خارج از کمربند قهوه در نظر گرفته میشود – یعنی دورتر از خط استوا، عربستان تمایل به تمرکز بیشتری دارد.
اینگونه عربیکا که از کوهها و جنگلهای اتیوپی سرچشمه میگیرد، در دهها کشور کشت میشود.
در طول سالها، صدها نوع از این گیاه توسط پرورشدهندگان، کشاورزان به وجود آمده است.
هر گونه دارای برخی از ویژگیهای منحصربهفرد مانند اندازه، بهرهوری، مقاومت در برابر خشکسالی، نیازهای غذایی، مقاومت در برابر آفات و بیماریها، مقاومت در برابر درجه حرارت پایین، کیفیت و غیره است.
برخی از شناختهشدهترین گونهها کاتورا، بوربون، گیشا و … هستند.
در اینجا میخواهم برخی از مؤلفههای اساسی کشت عربیکا و نحوه شکلگیری آن در باغهای مرکبات یا کنار آن را کشف کنم. به خاطر داشته باشید،
بهویژه با توجه به شرایط منحصربهفرد وضعیت آفتاب، انتظار میرود تنوع در اینجا وجود داشته باشد:
برای خرید قهوه کلمبیا نارینو colombia narino coffee بر روی لینک روبرو کلیک کنید
نور خورشید:
قهوه عربیکا در شرایط سایه بهخوبی رشد میکند، اگرچه دوست دارد حداقل 6 ساعت نور در روز دریافت کند و برای حداکثر تولید تا 11-14 باشد. در بیشتر مناطق فلوریدا، جایی که تقریباً 9 ساعت در دسامبر و 15 ساعت در ژوئن آفتاب وجود دارد، این امر امکانپذیر است. اگر خورشید بیشازحد شدید باشد، فناوریهایی مانند کشت مخلوط میتوانند نور را فیلتر کرده و به کشاورزی کمک کنند.
دما:
یک درخت قهوه بالغ در دمای بین 62.6 درجه فارنهایت (17 درجه سانتیگراد) تا 73.4 درجه فارنهایت (23 درجه سانتیگراد) بهخوبی رشد میکند. با این حال، میتواند حداقل درجه حرارت 50 درجه فارنهایت (10 درجه سانتیگراد) و حداکثر 93.2 درجه فارنهایت (34 درجه سانتیگراد) را تحمل کند بدون اینکه آسیب جدی به گیاه برسد.
برای دورههای کوتاه، برخی از انواع عربیکا میتوانند 6/35 درجه فارنهایت (2 درجه سانتیگراد) را تحمل کنند بدون اینکه مشکلات اساسی ایجاد شود. در منطقه مرکزی فلوریدا که پرتقال پرورش مییابد، دامنه دما بین 48.2 درجه فارنهایت (9 درجه سانتیگراد) تا 91.4 درجه فارنهایت (33 درجه سانتیگراد) است که ممکن است برای رشد قهوه مناسب باشد. سیستمهای میکروجت که قبلاً در مرکبات فلوریدا استفاده شدهاند میتوانند برای کنترل دما برای درختان جوان قهوه سازگار شوند.
باران:
در مناطقی مانند Polk City، تولید کننده مهم مرکبات، میانگین بارندگی بیش از 47 اینچ (1200 میلیمتر) است و در طول سال توزیع میشود. درخت قهوه با بارندگی سالانه بین 1200 میلیمتر تا 1800 میلیمتر بهخوبی تولید میشود، اما با حجم تنها 800 میلیمتر، هنوز میتوان به نتایج خوبی دست یافت. آبیاری میتواند در صورت خشکسالی یک راهحل باشد.
برای خرید قهوه عربیکا کنیا (kenya)بر روی لینک روبرو کلیک کنید
ارتفاع:
قهوه به دلیل تولید در شرایط مرتفع بسیار مشهور است که فلوریدا نمیتواند ادعای زیادی برای آن داشته باشد. با این وجود، در صورت تحقق سایر شرایط حیاتی، رشد گیاه میتواند موفقیت آمیز باشد. و زمینهای مسطح بهطور بالقوه میتوانند استفاده از ماشینآلات را برای کاهش هزینههای نیروی کار تسهیل کنند.
خاک:
این یکی از بزرگترین چالشها خواهد بود، زیرا منطقه مرکبات فلوریدا با خاکهای شنی، عمدتاً Spodsols و Entisols با منشأ دریایی مشخص میشود. این خاکها دارای زهکشی خوب آب و نگهداری مواد مغذی کم هستند. برای پاسخگویی به نیازهای گیاهان قهوه در مراحل مختلف آنها در طول سال – رشد، گلدهی، دانهبندی، بلوغ و غیره ممکن است لازم باشد مدلهای جدیدی برای سیستمهای مدیریت خاک و ساختار مناسب و کود دهی مناسب طراحی شود.
آیا طعم قهوه میتواند خوب باشد؟
این یکی از پیچیدهترین موضوعات درزمینهٔ پرورش مدرن قهوه است، زیرا کیفیت قهوه نتیجه تعداد زیادی از متغیرهای مرتبط است. برخی از متغیرهای میدانی عبارتاند از کود، مدیریت، ژنتیک، دما، باران، نور خورشید و غیره پس از آن، متغیرهای مؤثر بر کیفیت شامل فناوریهای پس از برداشت مانند روش خشککردن، سرعت خشککردن، نوع فرآوری و نوع تخمیر هستند.
مرحله نهایی ارزیابی کیفیت از طریق بو دادن و دم کشیدن انجام میشود، جایی که تمام عوامل قبلی در فنجان قهوه دم آوری شده ظاهر میشوند. ما هنوز تصور نمیکنیم که قهوه فلوریدا میتواند چه «طعم» داشته باشد، اما این ایده جذاب است.
محققان دانشگاه فلوریدا / واحد تحقیقات و آموزش علوم گیاهی IFAS در سیترا در حال انجام اولین آزمایشها برای بررسی امکان کشت قهوه در منطقه مرکباتی فلوریدا هستند. این ممکن است اولین گامها برای تحقق «قهوه رشد یافته در فلوریدا» باشد.