مقاله

بررسی میزان مصرف قهوه در اوگاندا – قسمت نخست

قهوه در اوگاندا

قهوه موریس – در سال 2019، اوگاندا هشتمین تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان بود، قبل از گواتمالا (دهم)، نیکاراگوئه (دوازدهم) و کنیا (شانزدهم). قهوه محصول پردرآمد کشور برای صادرات است؛ و اگرچه اوگاندا یک تولیدکننده در حال رشد قهوه عربیکا است، اما ازنظر تاریخی به دلیل تولید قهوه‌های تخصصی آن شناخته‌شده است. گزارش سال 2016 سازمان سرمایه‌گذاری قهوه در اوگاندا اظهار داشت که این کشور بزرگترین تولیدکننده روبوستای آفریقا است که گویا حدود 7 درصد از صادرات جهانی روبوستا را شامل می‌شود.

گیاهان روبوستا بومی جنگل‌های اطراف کامپالا (پایتخت اوگاندا) و دریاچه هلال ویکتوریاست.

هنوز باوجود میراث غنی تولید، مصرف قهوه، مانند بسیاری از کشورهای تولیدکننده دیگر، ازنظر تاریخی کم بوده است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مصرف داخلی قهوه در اوگاندا و چگونگی تغییر آن، من با آندریاس نیکولاییدس از Great Lakes Coffee و Fiona Tanner از Gorilla Highlands Coffee صحبت کردم که در ادامه با هم می‌خوانیم:

بررسی میزان مصرف قهوه در کشور اوگاندا – قسمت دوم

برای خرید قهوه اوگاندا uganda coffee

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

چای یا قهوه

آمار قابل‌توجه تولید قهوه در اوگاندا طی چند سال گذشته با دوره رشد شهاب‌سنگ پشتیبانی شده است.

فقط از سال 2015 تا 2018، سازمان توسعه قهوه اوگاندا از افزایش 17 درصدی صادرات قهوه (4.17 میلیون کیسه 60 کیلوگرمی به‌صورت واقعی) خبر داد.

اما باوجود میراث غنی تولید قهوه، برای دهه‌ها فرهنگ اوگاندا عمدتاً به سمت مصرف چای بوده است.

نفوذ استعمار انگلیس در اوگاندا در قرن نوزدهم آغاز شد. درنتیجه، در همان زمان چای به کشور وارد شد.

حتی اگر قهوه در اوگاندا پرورش‌یافته و از آن صادر می‌شد، اما برای مصرف داخلی چیز زیادی باقی نمانده بود و از آن زمان به بعد، چای نوشیدنی موردعلاقه بوده است.

بااین‌حال، پس از خروج انگلیس در سال 1962 از اوگاندا و محافظت از کشور اوگاندا و استقلال کشور، تولید قهوه به‌طور مداوم افزایش می‌یابد.

در دهه 1980، این یک محصول نقدی کاملاً تثبیت‌شده و بسیار مهم بود.

تلاش‌ها برای افزایش کیفیت روبوستا از اواخر دهه 1990 و اوایل سال 2000 در کشور آغاز شد، اما درنهایت به دلیل عدم وجود بازار واقعی برای روبوستای باکیفیت، ناموفق بود.

برای خرید قهوه عربیکا سینگل اورجین arabica coffee single-origin

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

ترجیح چای به قهوه

به همین ترتیب تا همین اواخر، چای در اوگاندا به‌شدت به قهوه ترجیح داده می‌شد.

آندریاس حتی به من می‌گوید که بعضی‌اوقات قهوه به‌عنوان نوعی چای شناخته می‌شود، زیرا نوشیدنی گرم دیگری است که اغلب با شیر مصرف می‌شود.

این نشان می‌دهد که چقدر مصرف‌کنندگان چای در کشور متمرکز هستند.

وی می‌گوید:

«مصرف قهوه تا 10 یا 15 سال پیش [در مقیاس وسیع] آغاز نشده بود … مردم دستگاه‌های قهوه می‌آوردند و قهوه را در تابه تیره تفت می‌دادند قبل از اینکه آن را به‌عنوان یک محصول نهایی سرو کنند.»

بااین‌حال، از آن زمان جالب است بدانید که مصرف داخلی در اوگاندا طی چند سال اخیر روند جهانی قهوه را دنبال کرده است.

آندریاس می‌گوید كه چند سال بعد، افرادی كه قبلاً در خارج از كشور زندگی می‌کردند به این كشور آمدند و «قهوه‌فروشی مستقلی با هنرهای لاته، كاپوچینو و … راه‌اندازی كردند.»

اخیراً، وی اضافه می‌کند که فرهنگ ویژه قهوه در مکان‌هایی مانند کامپالا که بخشی از روند مشابه همسایه کنیا الهام گرفته‌شده است، در مقیاس بسیار کمی ظهور کرده است:

«[برخی] اوگاندایی‌ها از کار در کافی‌شاپ‌های خارج از کشور بازگشتند و علاقه‌مند به دنبال رونق ویژه قهوه کنیا با Art Café و زنجیره‌های قهوه دیگر مانند آن هستند.»

 


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

ترجمه و تلخیص از قهوه موریس

 


برای خرید قهوه بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای دانلود اپلیکیشن قهوه موریس morris coffee app

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

جهت دریافت لیست قیمت قهوه

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای مشاهده صفحه قهوه موریس در اینستاگرام

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

برای خرید قهوه و عضویت در کانال تلگرام قهوه موریس

بر روی تصویر زیر کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.