قهوه موریس– در ادامه این یادداشت میخواهیم شمارا با برخی افزودنی های قهوه که طعم قهوه و مزههای هیجانانگیزی به آن میدهد آشنا کنیم. افزودنیهایی که علاوه برافزایش تأثیرکافئین، تجربههای جدید و لذت بخشی به شما میدهد.
در قسمت نخست این یادداشت با عنوان افزودنیهای قهوه با برخی ترکیبات رایج قهوه همچون ترکیب بستی با قهوه، دارچین با قهوه، هل با قهوه و … نیز آشنا شدید.
ترکیب شیر غلیظ شده و قهوه
این ترکیب هرچند در آمریکا محبوبیت چندانی ندارد. اما در جنوب شرق آسیا، ویتنام و حتی در جنوب ایران از محبوبیت بالایی برخوردار است. شیر غلیظ شده که نسبت به شیرهای عادی از غلظت بالاتر و شیرینی بیشتری برخوردار است، طعم قهوه را کاملاً تغییر میدهد.
ترکیب آب گازدار و قهوه یکی از افزودنی های قهوه
این ترکیب با قهوههای سردم یکی از افزودنیهای قهوه بسیار رایج است. ترکیب آب گازدار با آیس کافی حس بسیار خوبی از نوشیدن قهوه به شما میدهد. این ترکیب در فصل گرما بسیار دلنشین است.
ترکیب کاسنی و قهوه
ترکیب ریشه آسیاب شده گیاه کاسنی باوجوداینکه رنگ و طعم قهوه را تغییر نمیدهد. اما خواص درمانی بسیاری دارد و به کارکرد دستگاه گوارش کمک بسیاری میکند. نجف دریابندری نویسنده و مترجم ایرانی در کتاب «از سیر تا پیاز» در مورد این ترکیب مینویسد: «در اروپا در مواقع کمبود قهوه، مانند سالهای جنگ جهانی اول و دوم، مواد دیگری دستِ قهوه میزدند یا بهجای قهوه مصرف میکردند.
یکی از این مواد ریشهی گیاهی است به نام کاسنی. ریشهی برشته و ساییدهی کاسنی (که به فرانسه شیکوره (Chicoree) و به انگلیسی چیکوری (Chicory) نامیده میشود) مزهی خاصی به قهوه میدهد که در اروپا بسیاری از نوشندگان قهوه با آن اُخت شدهاند؛ این است که در بسیاری از قهوهفروشیهای اروپا ریشهی کاسنی برشته و ساییده هم عرضه میشود و نوشندگان قهوه آن را به مقدار دلخواه به قهوهی خود اضافه میکنند. یک فایدهی این کار آن است که مقدار کافئین هر فنجان قهوه را کاهش میدهد و درعینحال رنگ و مزهی قهوه را حفظ میکند.»
قهوه موریس را در اینستاگرام هم ببینید