محققان دانشگاه استرالیای جنوبی به این نتیجه رسیدهاند که دو نشانگر مهم سلامت قلب یعنی فشارخون و ضربان قلب ممکن است با میزان مصرف قهوه ارتباط داشته باشد. این مطالعه جدید که در مجله تغذیه بالینی آمریکا منتشر شده است، نشان میدهد افرادی که فشارخون بالا، آنژین یا آریتمی دارند احتمالاً قهوه کمتر، قهوه بدون کافئین یا اصلاً قهوه نمینوشند. در ادامه به ارتباط نوشیدن قهوه با ژنتیک و سلامت قلب می پردازیم.
این مطالعه گزارشهای بهداشتی و عادات مصرف قهوه بیش از 390 هزار بزرگسال از Biobank انگلیس را بررسی کرد. محققان با استفاده از روشی که در اپیدمیولوژی بهعنوان تصادفی مندلی شناخته میشود، روابط علی و معلولی بین سلامت قلب و مصرف قهوه را بررسی کردند.
برای خرید قهوه عربی 100 درصد عربیکا بر روی لینک مقابل کلیک کنید
مکانیزم ژنتیکی بدن
این تحقیق نشان میدهد که مکانیزم ژنتیکی وجود دارد که از افرادی که دارای شرایط قلبی خاص ژنتیکی هستند از مصرف کافئین محافظت میکند.
الینا هیپننن، نویسنده ارشد، در اعلامیه این تحقیق گفت: «مردم انواع مختلف قهوه مینوشند – هنگامیکه احساس خستگی میکنند این نوشیدنی را مصرف میکنند، زیرا مزه آن خوب است، یا فقط به این دلیل که بخشی از برنامه روزانه آنهاست.»
«اما چیزی که ما تشخیص نمیدهیم این است که افراد ناخودآگاه سطح ایمنی کافئین را بر اساس میزان فشارخون خود تنظیم میکنند و این احتمالاً نتیجه مکانیسم محافظتی ژنتیکی است.»
استفاده از روش تصادفی در بررسی سلامت قلب
این مطالعه با روش تصادفی سازی مندلی، ریشهیابی علل معکوس در بحث قهوه و سلامت قلب است. بهعنوانمثال، در مواردی که مطالعات متعدد نشان دادهاند که همبستگی بین مصرف بیشتر قهوه و سلامت قلب بهتر وجود دارد، شاید به دلیل خاصیت ضدالتهابی قهوه باشد.
هیپننن در ادامه مینویسد: «چه مقدار زیادی قهوه بنوشیم، چه كمی از كافئین خودداری كنیم، این مطالعه نشان میدهد كه ژنتیك بدن انسان را برای محافظت از سلامت قلب هدایت میکند.» «اگر بدن شما به شما میگوید که آن فنجان قهوه اضافی را ننوشید، حتماً دلیلی وجود دارد. به بدن خود گوش دهید بیشتر از آنچه فکر میکنید با سلامتی شما سازگار است.»